Kontak Anahtarı Zor Dönmeye Başladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aegeus
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aegeus

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Selam,

İkinci el bir Opel Vectra CD aldım geçen ay, 98 model, otomatik vites ve lpg'li. Aldıktan sonra da iki kez tüm bakımları yapıldı.

Ancak son bir kaç gündür ilginç bir sorunla karşılaşıyorum; arabaya ilk bindiğimde kontak anahtarını yuvaya sokup çevirmek istediğimde, nedense, kontak kiliti uzun süre açılmıyor. Ben de mecburen maymuncuk ile kapı açmaya çalışıyormuş gibi biraz ileri geri kurcalıyorum yavaşça, sağ sol yapıp anahtarı yuva içerisinde döndürüyorum, birden tık edip kontak dönüyor.

Sorunun ne olduğunu anlayamadım, çünkü son 1 hafta içerisinde anahtar herhangi bir nedenle hasar görmediği gibi marşı da zorlamış değilim.

Sorun neden olabilir acaba?

direksiyonu biraz döndürüp çevirmeyi dene. mekanik kilit bazen engelleyebiliyor tam oturmamaktan.

Kontakdan anahtarı çıkardıkdan sonra direksiyonu çevirip kitliyorsanız daha sonra açarken zor döner anahtar bu durumda direksiyonu biraz döndürüp öyle çevirin kolayca açılır.

Direksiyonu kilitlemek pek adetim değildir ancak bir kaç kez de sizin dediğiniz gibi yapacağım, bakalım bir fark olacak mı?

Teşekkürler yanıtlar için.

kontakta sorun var galıba

daha önce bende yaşadım ve kontak içine bir sprey sıkarak sorun çözüldü.yaklaşık 6 ay sonrada aracı sattım.sorun çıktımı bilmiyorum ama.
bence kontak içerisinde pas yada tortu var.bu işi LND rumuzlu samet kardeşimiz daha iyi bilir bence....

Kontak içersinde küçük bir pim var onun miyadı dolmuş değiştirilmesi gerek kuvvetle muhtemel bundan yapıyor.;)

daha önce bende yaşadım ve kontak içine bir sprey sıkarak sorun çözüldü.yaklaşık 6 ay sonrada aracı sattım.sorun çıktımı bilmiyorum ama.
bence kontak içerisinde pas yada tortu var.bu işi LND rumuzlu samet kardeşimiz daha iyi bilir bence....
evet onu bende yasamıstım eskı arabamda.bır sprey sıkıyorlar ve 10-15 dk beklıyorlar.orda pasmı ne varmıs onu yok edıyor ve eskı halıne donuyor.benım aynen boyle oldu.bır deneyın bence...;)

Kontak içersinde küçük bir pim var onun miyadı dolmuş değiştirilmesi gerek kuvvetle muhtemel bundan yapıyor.;)

şahin kontagında gecerli bu yalnız:) .

vd-40 temizleyici spreyle sıkıntınız çözülür;)

benim arabada da zor dönüyordu ve bir gün hiç dönmedi ve yolda kaldım bahsettiğiniz pimi temizlediler ve 40 YTL verdim. şimdi iyi. bu formda wd-40 diye sprey tavsiye ettiler 5 ytl aldım arabaya koydum ne olu ne olmaz sizin de torpidonuz da bulunsun

Geri