kontak anahtarı zor çevriliyor

ariletisim

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar tekrar merhaba 97 cd vectra b kasa kontak anahtarı rahat giriyor ama cevırırken cok zorlanıyor bazen hiç acmıyor ne edebiliriz

içi pislenmiş olabilirmi ?

sıvı gres yada pas ilacı vs sıkarsan rahatlar rahatlamazsa sökulup yapılacak

Kontak anahtarına gres bulaştır ve kontağa bikaçdefa tak çıkar faydasını göreceğine inanıyorum. Ben gördüm...

aynı sey bana da oldu..eger gittikçe sertleşirse kontak bilyasında sorun wardır demektir.kontak bilyası veya kontak değişcektir.sertleştiği an hemen goturmeni tavsiye ederim servise.cunku dönmeyecek boyuta geldiği zaman aracı çalıştırman ve evinin onunde servise götürmen zor olur.eger bilyalarda sorun yoksa pislik bulaşmıştır.yag kullan biraz..

Aynı şey benim başımada geldi.Anahtarın girdiği yerdeki bilyeler bunlara şifre deniliyor.Yağsızlıktan anahtarı soktuktan sonra çevirmesi zor oluyor tabii.. Şöle yapman gerek anahtar deliğinin ordan içeriye ince yağ sık.Korkmayın bişi olmaz.Sonra bilyelerin iyice yağlanmasını sağlamak için anahtarı yuvaya sokup çıkarın.Ne kadar rahat döndüğünü göreceksiniz.

Aynı sorun bir kaç kez bende de oldu. Fakat benimki yağlama ile ile ilgili bir sorun değil.Kontak kitleniyor ara sıra .Direksiyonu oynatarak kontağı çeviriyorum yine olmuyor.Yağlama dahil denemediğim şey kalmadı.Şimdilik idare ediyoruz . İnşallah ilerde bi sorun çıkmaz

aynı olay başıma işki kere geldi birinde anahtara gres sürüp halletmiştim; diğerinde kontağın içine şırıngayla makina yağı sıktım ikiside düzeldi....

arkadaslar tekrar merhaba 97 cd vectra b kasa kontak anahtarı rahat giriyor ama cevırırken cok zorlanıyor bazen hiç acmıyor ne edebiliriz
Yağlamayı denedinmi. Yağlamayı denediysen değişiklik oldumu...

arabanın anahtar yuvasına enjektör ile benzin sık biraz. daha sonra anahtarı benzine batır çıkar.sonra yavas yavas anaharı tak çıkar. bütün biriken pislikler çıkacakır. daha sonra çok az yağ dökebilirsin. ama anaharı yuvasına çok yavas yavas takıp çıkarman önemli. bilyelere zarar vermemen gerekiyor.

Geri