Kontaği kapatinca gelen ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan abay_vip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abay_vip

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar sadece benim arabadamı var bılmıyorum ama kontağı kapatınca 4-5 sanıye süren bir uğultu geliyor ön göğüslükten,dizel arabaların çoğunda bu var diye biliyorum ama bunun tam bir bilimsel açıklaması nedir? ses uğultu halide geliyor ve braz da rahatsız edici boyutta yiksek gelıyor.Bu ses normalmidir? teskkur ederım...

benim aracımda 2002 model astra benzinli kontağı kapatınca uğultu gibi bir ses benden de geliyor.

uğultu mu? yoksa daha çok cızırtı gibi bir ses mi?

ses uğultu şeklinde geliyor,ama her defasında geliyor,kontağı kapatıyorum 4-5- sanıye falan sürüyor.inşallah bi arıza falan değildir.

değil elektro servo dreksiyonun sesi motor duruyor vınnnn diye bir ses

bugun öğrendim turbo vakum sesnsörü bozıulmuş arkadaşlar,servise gittim,inanmalımıyım bılmıyorum ama turbo bakım sen sörü bozulmuş,z rot başları değişecek ve kızdırma bujilerideğişecek.toplam masraf önce 500 dediler sonra ben dışarıda yaptırırım deyince 35o dediler,aklıma takıldı bu sensör arızalı olsa arıza ışığı yanması gerekmezmıydı? sizce napayım ? yaptırayım mı ,?

kontagi kapatinca benim zafidende birtakim sesler geliyor:D ugultu gibi zirilti gibi bir ses ama sorun yok arabam tamamen servis bakimli normal o masrafi yapinca yine gelebilir eger gelirse o zaman da sana o parca zaten bozuktu bu gelen ses normal diyecekler ..

Ben mazot\benzin pompasından geldiğini düşünüyorum.Zira benim aracım benzinli ama çalıştırmadan önce benzin pompası ses yapıyo, kapatıncada yapıyor.Servis normal demişti...

Buğün sanayide iyi bir ustaya götürdüm arabayı,Z rot başları değişti,25erden 50 tl,4 tane kızdırma bujisi değişti 20şerden 80 tl tuttu.Turbo vakum sensörünü de söktürdüm,içine tazikli yağ ve hava sıktılar,bu ses bir süreliğine geçti şuan,servise 500 vereceğimize sanayide malzeme ve işçilik dahil 170 tl hallettık herseyi,az daha servis kurbanı olacaktık.

bu ses bendede var arabam dizel yaptırmazsak ne olurmuş bi zararı varmıymış?

Geri