Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
kontağı ilk açtığımda motordan zzz diye gelen ses şimdi gelmiyor.
ben şöle anlatayım. aracın kontağına anahtarı soktuk.anahtarı bir kademe çevirdik.bu arada göstergelerden ikaz ışıkları yandı tabi.bu esnada bu söz konusu sesde ortaya çıkıyo.ama bu ses herhangi bir düzeneğin devreye girmesi gibi bir ses.daha sonra ikaz ışıkları sönüyo bu sesde kesiliyo ve bende anahtarı ikinci konuma getirip arabayı çalıştırıyodum.bahsettiğim ses bu.şimdi bu ses yok.
direksiyonu elektro hidrolik olduğundan dolayı kontağı çevirdiği sırada dikreksiyon motoruna elektirik gittiğinden zıııııızııızıııyyy gibi ses gelip gidiyordur ama bu normal değil hiçbir opelde böle bişi olmaz araç çalıstktan snra direksiyonu az bişi oynatınca zııyyııyy die bir ses duyarsın bu o ses... şimdi o ses gelmiyorsa prablem yok demektir için rahat olsun.....
klımanın kumandaları da elektrik motorlu.kontak kapalıyken çeşitli sebeplerden( temizlik vs.) o kumandaların konumu değişince sen kontağı açtığında onların motoru çalışır. kontağı kapat kumandaları karıştır ve yeniden aç bak bakalım aynı ses çıkacak mı ?
ewet war arkadaşım ben senin dediğini çok iyi anladım o ses benzin pompasının sesi kontak anahtarını 1 inci kadeneye getirdiğinde kadran ışıkları yanar bu ses de vınnnnnnnnnnn eder sonra aracı marşa hazırlayan ışıklar söner aynı anda bu sesde kesilir sonrada marşa basarsın ama bu ses sabahları veya motor soğukken olur her zaman değil ..!
deathangel,anlatmak istediğimi tam olarak yazmışsın.bugün servise gitttim.hiçbir araçdan öle ses gelmiyor. servistende olumlu olumsuz bişey demediler.şaşırdım valla.ya o ses arabayı ilk aldığımda bariz olarak duyuluyordu.ama motor soğuk sıcak farketmiyodu sanırım.bugün tekrar çalıştırdım yine yok.zaten üçdörtgündür yok o ses.havalarında soğuk olmasına rağmen.