Kontağa hemen basma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yaparsa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
beklemek gerekir,
iyidir ;)
elektronik sistemler checkup yapar,dahja da önemlisi benzin pompası hazırlık yapar.

Aynen katılıyorum.
özellikle yeni sistem araçlarda ,sistem kendini hazırlaması için zaman gerek....

Kimisi bekle diyor, kimisi hemen basmak en sağlıklısı diyor. Bir kesin bilgi veren olsa.

Bekleyip basmak en sağlıklısı. Vectra b aracın varken kontağı açtığında benzin pompası sesini duyardın.Ben bekleyip bu ses kesildiğinde kontağa basıyorum. Buda yaklaşık 3 sn gibi birşey.

beklemek en sağlıklısı
ferrarilerde aynı :)

Beklemek gerek yoksa anaktarı direk çevirdiğimizde motor çalışırdı demek böyle bir ilk evre gerekli. Sistemleri kontrol etmesıni beklemekte ne gibi sakınca var onuda anlamış değilim yaf uyduruyor millet kanımca.

Araba kontrolleri tamamlamadan çalıştırılmaz. Oradaki ışıkların hepsinin bir anlamı var. Bazıları sönmezse opel servisine başvurmak gerekiyor. Bazılarında çalışır haldeyse aracın derhal stop ettirilmesi gerekiyor. Özellikle otomatik şanzımanlarda şanzıman arızaları bu aşamada kontrol ediliyor. Böyle bir acemilik sonrası şanzımanı yakarsınız. Kontağı açın. Söönmesi gerekenler sönsün. Arabayı çallıştırın. Yine sönmesi gerekenler sönsün. Kontrol edin yanan ışık var mı diye. Öyle hareket edin. Bunu tartışmak bile yanlış. Dizeli benzinlisi farketmez.

Bekleyip basmak en sağlıklısı. Vectra b aracın varken kontağı açtığında benzin pompası sesini duyardın.Ben bekleyip bu ses kesildiğinde kontağa basıyorum. Buda yaklaşık 3 sn gibi birşey.
o ses işte benzin pompasının hazırlığı sanıyorum içine benzin dolduruyor
yeni arabalarda kapı açılınca bile çalışıyomuş artık :D
artı sistem checkup yapmadan makina çalıştırılır mı, nasıl bilgisayarlar ram sayıyor açılışta aynı şey

bencede beklemekte fayda var,herhangi bir sorun olmadığını görmek açısından faydalı,

ben bekliyorum acil durum yoksa..

mercedes 403 otobüslerde de arabayı çalıştırdıktan sonra bi ikaz sesi verir, o ses bitmeden gaza falan kesinlikle basmayın derler.. 3 4 saniye beklemekten bişey olmaz bekleyin derim.. ayrıca arabayla ilk yola çıktığınızda düşük devirde gidin bi süre, motor iyice yağlansın

INSP yazısının sönüp km ortaya çıkması ile marşa basılmalı diye serviste söylendi

Geri