Konsolun olduğu bölümden ses gelmeye başladı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sozberk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

sozberk

Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar 2000 model astra g 124000 km sedan ov arabamda önceleri bazen şimdi ise çoğunlukla tekrarlanan gıcık bir ses oluştu. sanki hızla sallanan bir birinden bağımsız iki sert parçanın sürekli temasıyla tır tır tırr edip duruyor. konsolda klima ızgaralarının ve yolbilgisayarının bulunduğu bölümden geliyor. ilk kez üç dört ay önce direksyonu tam sol yapınca duymuştum. sonra aralıklarla artmaya ve beni huzursuz etmeye başladı. ha bir de park halinde motor çalışırken oluyor hareket hlinde yok. nedir sebebi ne yapabilirim

aynı sorun bende de vardı. yaklaşık bir yıl kadar sesi aradım bulamadım. aynı araç. sonunda o kadar kafam bozuldu ki konsolu ve torpidoyu söktüm. içeride ses yapabilecek kablo vb. parçaların çoğunu çift taraflı bantla kapladım konsolu ve torpidoyu takarken altına silikon sıktım. tabi az miktarda. sonra aynı işlemi kül tablası ve el frenin altındaki parçalar içinde yaptım ses kesildi. yaklaşık iki aydır hiç ses yok. hatta ön kapılardan da ses geliyordu kaportacı bi arkadaşla açtık komple tüm parçalara silikon ve mastik diyorlar galiba silikon a benzer siyah bi yapıştırıcı var ondan sıktık. şu an hiç ses kalmadı. ama tabi tekrar açmak istesek baya zor olacak gibi.

arkadaşım galiba konsolda bulunan ızgaralı parçanın tırnaklarını besleyebilirsen sanırım sesi kesecektir.

Geri