koni yay taktım ses yapıyor..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dc6189
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dc6189

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar astra h 1.3 cdti aracıma bir ay evvel koni nin 4,5 luk yaylarından taktım.. amortisorler standart ... goruntu guzel.. onler iyice camurluga girdi.. fakat arkalar onlere gore yukarıda kaldı.. ayrıca bu yaylardan sonra arka amortisorlerden şıngır şıngır ses gelmeye başladı özelliklede kasislerden ve bozuk yollardan gecerken? Amortisorleri elime almaktan korkuyorum :)

ee aracın tum dengesını alt ust edınce ses de gelır, baska sorunlarda olur

4.5 cok guzel durmustur ama neden oyle ses geliyo bende bilmiyorum

fotosunu koyarmisin..?

1. olarak, eichbach ve bir çok marka da önler arkadalardan daha basık durur..fabrikasyon olarak.
2. ise, sadece yay takarsan, orjinal amartsöre yyani, 3-5 ay sonra ön arka amartsörlerden iyice ses gelecek ve kullanılmaz hale gelecek, çünkü sen arabanın bütün yükünü amartsörlere verdin, yaylardan esneme payını kaldırdın. Bence şimdiden koni kovalamaya başla sen.

Koni'nin Corsa C için yaylarını ben de kullanıyorum, önler 4cm, arkalar 2cm benimkiler.4,5cm ilk kez duyuyorum.Amortisörlerden ses gelmesi normal, belli bir süre sonra biraz daha iyi oturur, sonuçta bir boşluk oluştu orada ama en sağlıklısı amortisörleri de Koni yapmak...

Hehe, 1 dakika arayla da olsa aklın yolu birmiş Deniz'cim.Koni yani... :)

Kesinlikle Ermancım...Ama bu seferde salıncaktır, rotildir, akstır, direksiyon kutusudur vb tarzı problemler çıkıyor uzun vadede..Sonradan arabaya üstün yol tutuşu yükleme çabalarımızın negatif geri dönüşümleri:)

sadece yay takarsan, orjinal amartsöre yyani, 3-5 ay sonra ön arka amartsörlerden iyice ses gelecek ve kullanılmaz hale gelecek, çünkü sen arabanın bütün yükünü amartsörlere verdin, yaylardan esneme payını kaldırdın. Bence şimdiden koni kovalamaya başla sen.

burasına katılmamak elde değil;)
tamamen doğru dinleyin bu tavsiyeyi:)

amortisörlerdenmi yoksa yaylardan gıcırdamalarmı.
yayların üzerinde plastik hortum tarzı bir kaplama varmı çıplakmı çıplaksa eğer gıcırdama yapar.

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkurler... foto ekliyorum şimdi fakat yandan foto için yarını beklemek lazım şimdi hava karardı... yayların kutusu resimdede mevcut kutunun uzerinde aprox. 45 mm yazıyor.. arabayı guzel yere indirdi fakat dediğim gibi standart amortisorlerden özellikle de arkalardan gelen sesler pek hayra alamet degil... yayları almadan once bende baya bi arastrdım.. Bazıları 3 luk yayların haricinde dgerlerinin amortisorlere zarar verecegini yazmışlardı fakat 5 lik takıp rahatca sadece dikkatlice kullandıklarını soyleyenlerde mevcuttu....

şimdi benim bu standart amortisorler bu şekilde 3-5 aya dagılır mı dyosunuz kesin? bir de koninin spor amortisorlerini ne kadara bulurum piyasada?
spa0522qd9.jpg

Son düzenleme:
Geri