koni yay taktım ses yapıyor..

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan dc6189
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Pardon yaa, ben senin arabayı Corsa sanmıştım, o zaman 4,5cm vardır.O da çokmuş ya, dediğim gibi zaten belirli bir süre illa ki oluyor gacırtı gucurtu.Berat'ı söylediği de doğru, yayları alt ve üst kısımlarına plastik boru geçirmek lazım, ona dikkat ettin mi?Oktaykan'da Koni fiyatları aşağıdaki gibi senin araba için...(takım fiyatları ve eurodur)

8741 –1485 S ASTRA H 04- AMORTİSÖR ÖN L/R (*) 321
8240 -1232 S ASTRA H 04- AMORTİSÖR ARKA 222

Pardon yaa, ben senin arabayı Corsa sanmıştım, o zaman 4,5cm vardır.O da çokmuş ya, dediğim gibi zaten belirli bir süre illa ki oluyor gacırtı gucurtu.Berat'ı söylediği de doğru, yayları alt ve üst kısımlarına plastik boru geçirmek lazım, ona dikkat ettin mi?Oktaykan'da Koni fiyatları aşağıdaki gibi senin araba için...(takım fiyatları ve eurodur)

8741 –1485 S ASTRA H 04- AMORTİSÖR ÖN L/R (*) 321
8240 -1232 S ASTRA H 04- AMORTİSÖR ARKA 222

Erman hocam cok sagol yorumların için.. walla yayları ikinci el olarak aldım birinden... aldıgım gbide taktrdımm.. ole boru falan gecirmeyi akıl etmedim.. evvelden duysaydım yapardım..
Şimdi bu durumda boruda gecirsem sonucta amortisorlerin omrunu bayaa bi kıısalttım oyle mi? Uzun vadede koni amortisor almak kacınılmaz o zman...

Ben 3.5 luk koni yaylarla beraber koni amortisör taktım ama ne vuruyor küt küt. En ufak bir engebede bile vuruyor önler. Arkalar çok iyi.

Ben 3.5 luk koni yaylarla beraber koni amortisör taktım ama ne vuruyor küt küt. En ufak bir engebede bile vuruyor önler. Arkalar çok iyi.

Koninin üstünlüğü tartışılmaz. fakat böyle olmasıda biraz düşündürücü .Bende düşünüyordum,olumsuz kullanım yorumları gelince kafamda soru işaretleri çoğalmaya başladı. Acaba uygun olmayan durumlarmı var:confused:

Arkadaşlar, bir yanlış alnlaşılma olmasın.Evet Koni yol tutuşu inanılmaz ölçüde artırıyor ama bunu da süspansiyonun sertleşmesi ile sağlıyor.Sert süspansiyonda da konforun azalması gayet normal.Özellikle ilk 1 ay biraz daha hissedebilirsiniz bunu ama zamanla oturup biraz düzelecektir.Ama asla standard amortisörler kadar konforlu olmaz.

ben vectra A kasa aracım için koni ayarlı amortisör almayı düşünüyorum üstündeki delphi amortisörleri de biraz daha konfor arayan birine satıcam sadece 1,5 aylık zaten.

koni ile ilgili benim sorularım şunlar lütfen yardımcı olun;

orjinal GT yayları ile kullansam bile 1-2 cm. alçalma olur mu? ben alçalmasın istiyorum :confused:

bir de koniler en yumuşak ayarında bile delphiye göre çok mu sert olur?

üstteki sorular güncel.

yok mu koni amortisör konusunda tecrübesi olan :confused:

Geri