kömür yakıtlı araba ne zaman çıkıcak :D

murat888333

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
ben süreklı yıne zamlardan bahseden ben .. gecen gun arakadaslarımla muhabbetını yaptık aramızda... benzın,lpg, dıesel, neysede olağan seyler bunlar... kömürlüsü olsa nasıl olurdu sızce??? merak ettım herkes ne dusunuyor.. herkes bagajında bir çuval kömür gezdiricek :):kop:

Cevap çok basit. O zaman kömüre de okkalı bir KDV+ÖTV koyarlar.

amerikada yapılmış bir araç var bu tarz. ama odunla çalışıyor. pick-up bir araç. arkasında birçoğumuzun bildiği sıcak su kazanı var. içine odun atıyorlar ve buhar gücüyle arac gidiyor. ama dediğim gibi sadece 1 tane var. tank ve odunlar o kadar büyük yer kaplıyorki bunu hayata geçirmek imkansız diyorlar. aracın kasasının yarısı tank diğer yarısı odun dolu ve bir kişide zaman zaman araçtan inip kazana odun atıyor. discovery'de izlemiştim. doğaya en az zarar veren araç seçilmiş o zaman :D

Cevap çok basit. O zaman kömüre de okkalı bir KDV+ÖTV koyarlar.

doğrudur çok kizarsalar özel iletisim vergisi de alabilirter araba insanları bi yerden baska bi yere ileten bi araçtır sonuçta değil mi

Kömür rezervi dünya çapında çok düşük oranlarda zaten, alternatif enerji kaynağı olarak düşünülmemesinin sebebi bu olabilir...

En mantıklı alternatifler, Hidrojen yakıtlı motorlar ile elektrik enerjisi olacaktır...

Hidrojen tankının, kaza anında patlama riski yüksek o sebeple bu aşamada oda biraz zor görünüyor...

10 sene sonra felan, aracımızı akşamları fişe takarız inşallah ... :)

10 sene sonra felan, aracımızı akşamları fişe takarız inşallah ... :)

2011 model fluence'ler sadece elektrikli olarak üretilecek. fişe takılıp şarj edilebiliyor özellikte olacak. ve sadece elektrik motoru kullanacaklar. dizel ve benzinli seçenek üretilmeyecek.

menzil problemi peki? nasıl çözülecek??

avrupada elektrik şarj tesisleri yolların üzerine kurulmaya başlanmış diye duydum. özellikle italyada. milano'nun merkezine benzinli ve dizel araç sokmuyorlar diye duymustum bunlarla birlikte. avrupa çoktan hazırlıklara başlamış kısaca. hatta 0-100 NTV'de programda izlemiştim. batarya değişim tesisleri kuruyorlarmış 3 dk içinde araçtaki boş bataryayı söküp dolu olan bataryayı araca yerleştiriyor robot tesisler.

doğrudur çok kizarsalar özel iletisim vergisi de alabilirter araba insanları bi yerden baska bi yere ileten bi araçtır sonuçta değil mi
Şimdi eşşeğin aklına karpuz kabuğunu soktun ya, maliye boş durmaz, hemen bu konu üzerinde çalışmalara başlar :).

amerikada yapılmış bir araç var bu tarz. ama odunla çalışıyor. pick-up bir araç. arkasında birçoğumuzun bildiği sıcak su kazanı var. içine odun atıyorlar ve buhar gücüyle arac gidiyor. ama dediğim gibi sadece 1 tane var. tank ve odunlar o kadar büyük yer kaplıyorki bunu hayata geçirmek imkansız diyorlar. aracın kasasının yarısı tank diğer yarısı odun dolu ve bir kişide zaman zaman araçtan inip kazana odun atıyor. discovery'de izlemiştim. doğaya en az zarar veren araç seçilmiş o zaman :D

ben de izlemiştim. toyota hiluxtu sanırım. acaip performans vermişti.

Geri