Klimaaaa - Allah'ım neydi günahım?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MCakir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dur bir tamirden çıksın araba, ben onlara yapacağımı biliyorum.

Bir kaç yıl önce Laptop'unun bir tuşu kırıldı diye 150$+KDV'ye klavyeyi değiştirmeyi öneren LG servisini LG'nin Dubai'deki genel merkezine yazmıştım, akabinde servis ücretsiz klavyeyi değiştirmişti. Hele bir adam gibi tamir etmesinler, ya da adam gibi açıklama yapmasınlar, o zaman ben yapacağımı biliyorum. Almanya'dakiler zaten burunlarında soluyorlar şimdi, iyiden iyiye bir kızdırmak lazım.:mad:

Bu arada ilave etmeyi unutmuşum, adamlar gittiğimde "Normalde randevusuz almıyoruz ama alalım" gibilerde yine neresinden tutsan elinde kalacak bir laf ettiler. Benim bildiğim periyodik bakım gibi "önceden tespit edilebilen" rutin işler için randevu alınır. Ne yani "benim klimam bozulacak galiba haftaya Perşembe, bir randevu yazın" mı demeliydim? Ya da randevu alıp Temmuz'un sıcağında arabayı klimasız ve yanık kokulu olarak kullanamaya mı devam etmeliydim. Çözemedim. :mad:
Opel servisleri seçerken nası bi eleme yapıyosa hepsi "Süzme" :D

çok geçmiş olsun malesef oluyor dişinden tırnağından arttırdığımız paralarla aldığımız arabalarınböyle sorunlar çıkarması üstüne üstlük böyle ilgisizlik çok can sıkıcı birşey...

walla allah nazarlardan saklasın 2001 cdx im forumda yazan arızaların bir çoğunu yapmadı. :alkis: klimasıda soğutuyor,bi yerinde sıkıntı yoksa keçelerde falan gram yağ su eksiltmiyor şeytan kulağına roket atar :D:D:D:D

çok geçmiş olsun malesef oluyor dişinden tırnağından arttırdığımız paralarla aldığımız arabalarınböyle sorunlar çıkarması üstüne üstlük böyle ilgisizlik çok can sıkıcı birşey...

walla allah nazarlardan saklasın 2001 cdx im forumda yazan arızaların bir çoğunu yapmadı. :alkis: klimasıda soğutuyor,bi yerinde sıkıntı yoksa keçelerde falan gram yağ su eksiltmiyor şeytan kulağına roket atar :D:D:D:D

Maşallah.

Aslında servis çok iyi bir hizmet verse belki de ben hiç umursamayacağım bile arıza mı yapmış ne yapmış. Ama arabanın yanında servis de arıza yapınca kopuyor insan.

selamlar arkadaşım benimde aracım 1.2 corsa d benim klimamdanda senin dediğin gibi sesler geliyordu servise gittim önce yağını gazını değiştirdik tamam dediler arabayı aldım yine aynı ses bir gün sonra inatla yine servise gittim bu sefer kayışları falan değiştirdik tamam dediler arabaya bindim yine aynı ses bu sefer servisten çıkmadan ben bu arabayı almam dedim. servis müdürü geldi bindi arabaya bu sesin normal olduğunu problem olmayacağını söyledi bende ısrarla arabayı almayacağımı bu sesin bana göre normal olmadığını söyledim sonra gitti on dakika sonra yanıma geldi "tamam klima komprosörünü değiştiriyoruz dedi " be komple komprösörü garantiten değiştirdiler bunlara ısrarcı olmak lazım yoksa herşeye normal diyip geçiyorlar.

Bir kaç teknik terim kullanana kadar seni aptal yerine koymaya devam ediyorlar. Easytronic şanzumanda problem olduğunda hiç bir yerlerine takmadılar söylediklerimi, "yahu bir Tec2 takıp kalibrasyon yapmak kaç dakikanızı alacak" diyince fena bozuldular, baktılar ki az çok bir şeylerden anlayan biriyim hemen kalibrasyon yaptılar. Dediğin gibi inatçı olmak lazım. Agresif davranmak lazım. Gerekirse kırıcı ve ağır konuşmak lazım. Yoksa adamlar inanılmaz "gamsız". Hiiç umurlarında değil.

UPDATE:

Az önce servis danışmanı aradı. "Aracınız önden radyatöre taş darbesi almış, klima gazı boşalmış o nedenle klima çalışmamış; toplam masraf 1200 TL, garanti dışı ama kasko karşılayabilir" dedi. Hiç dokunmamalarını söyledim. Gidip fotoğraflarını çekip GM'e göndereceğim. Gerçekten çok sinirliyim, taş darbesi ile 1200 TL masraf açılabiliyorsa bu otomobil neden 30bin TL'ye satılıyor anlamadım.

yuh!

çözüm bulamazsan radyatör kaynağı yapanlar var hallederler

vay be, kahin olmalıymışım :D

1200 TL ne alaka ama? kompresör de mi yanmış gaz bitince?

GÜNCELLEME:

Gittim gördüm. Şu anda ne yapacağım konusunda kararsızım. Hatta şu anda şaşkınım. Herşey çok anlamsız gelmeye başladı.

1. Klima radyatörü bu denli hassas ise neden önüne daha dayanıklı ve daha dar delikli bir ızgara konulmadı?

2. Bu genişlikteki bir yerden bırakın taşı kuş bile geçebilecekken bu nasıl "kaza hasarı" olarak nitelendirilebiliyor?

3. Opel su geçirmez kol saati üretseydi, denize girdiğimizde su kaçan saatimiz için ne derdi?

Şu resimlere bakabilir misiniz Allah aşkına?

hasar1.jpg

hasar2.jpg

olcek.jpg

Bu akşam arabayı serviste bıraktım. Ama kasko sürem bitmek üzere olduğundan hasarsızlığı bozmaması için aracı yarın geri almaya karar verdim. Bu aradaki bir haftada da düşüneceğim. Araştıracağım.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Teşekkürler...

Son düzenleme:
arkadaşım sen bu konuda yüz de yüz haklısın peteğin yoldan gelecek cisimlere karşı hasar almaması için dediğin gibi ince gözenekli ızgara koymaları lazım ne yani biz bu arabaları vitrine kaldırıp seyir mi edeceğiz sen bir yere çarpmamışsın seken ufacık taş bu denli hasar veriyorsa vay halimize. hasar ufak bence tamiri mümkün iyi bir klimacıya bir uğra derim araştır masraf ufaksa yaptır. bence bu yoluda bir düşün.

Son düzenleme:
Geri