Klima ???

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ern1402
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
2005 astra h enjoy spor paket aracım var , bugün klima radyatörüne baktığımda önde fan olmadığını gördüm ama bir başka astraya (2006 astra 1.3 cdti) baktım onda klima fanı var.Acaba enjoylarda klima fanı yokmudur?

Segili forum dostu o araçlarda ayrıca klima fanı yoook 1 tane fan var

Dediğim gibi aynı araçtan var yan binada ama onun radyatöründe fan var ama o dizel 1.3 2006 model.Dizellerde bu fan standartmıdır yada şöyle sorayım enjoy elegance gibi paketler de klimalarda fan opsiyonelmi?2002 model elegance corsaya baktım onda bile var.

Segili forum dostu o araçlarda ayrıca klima fanı yoook 1 tane fan var

1 tane fan zaten var radyatörun onden bakınca sağ tarafında kalıyor ama ayrıcada 1 tanede hemen solunda olması gerekıyormus klımayı acınca kendını sogutmadıgı ıcın dırek devreden cıkıyor... videosunu cekıp gonderırım daha ıyı olur .

Videosunu cekdim az cok hangi bölgeler olduugnu göstermeye calıştım
1. klimayı acdım a/c modunda
2.fanın olması gereken bölgeyı cekdim , cekdıgım bölgenıın hemen yanında fan mevcut
3.klima kömpresörunun devreden cıkdıgı kısımı cektim ...

http://www.facebook.com/#!/video/video.php?v=109331172447712&ref=mf

Bugün üşenmedim yolda gördüğüm birkaç astranın ön paneline eğildim baktım hiçbirinde klima radyatöründe fan yok ama dediğim gibi sabah baktığım dizel astranın klima radyatöründe küçük bir fan vardı.
Vidyoda gösterilen yerde bir tane fan olması doğal sizin bakmanız gereken opel simgesinin altındaki mazgal bölümü (tampon altındaki ufak hava delikleri olan bölme) önden eğilin bakın orada ufak bir fan olması lazım dizellerde.

Bugün üşenmedim yolda gördüğüm birkaç astranın ön paneline eğildim baktım hiçbirinde klima radyatöründe fan yok ama dediğim gibi sabah baktığım dizel astranın klima radyatöründe küçük bir fan vardı.
Vidyoda gösterilen yerde bir tane fan olması doğal sizin bakmanız gereken opel simgesinin altındaki mazgal bölümü (tampon altındaki ufak hava delikleri olan bölme) önden eğilin bakın orada ufak bir fan olması lazım dizellerde.

Dizel yada benzinli araclardakı klima fanı fark edıyor mu ?

Ediyor çünkü bugün baktığım benim aracımda dahil tüm benzinli astralarda sadece motor soğutma radyatöründe fan var önde bulunan klima radyatöründe fan yoktu.Sadece dizelde gördüm bugün öndeki klima radyatörü fanını.Ayrıca belirtmek isterim bende tek fan var klima da hiçbir sıkıntım olmadı şu ana kadar.Bugün gözüme takıldı klimanın radyatörü önünde pervane olmayışı.Hava kararmadan önden eğilip hava deliklerinden bakın rahat görürsünüz fanı.

Dizel yada benzinli araclardakı klima fanı fark edıyor mu ?
sanırım farkediyor benim corsam benzinli klima radyadörü dizel corsalardan daha büyük nedeni herhalde intercolerin radyadörü olduğu için yer sıkıntısından olsa gerek klima radyatörünü biraz daha ufak yapmışlar belkide daha küçük radyatör olduğu için dizellere fan koyuyorlar. tabi yanlış olabilirim mantık yürüttüm.

slm arkadaşlar yeni üyeyim konuyla ilgili bişey soracaktım 2003 astra g enjoy aracım var önde klima fanıyok ama arkadaşların astralarında var benmkinde soketi ve yeri hazır enjoylardamı böyle yoksa aracı aldığım kişimi almış ??????

Geri