Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Muhakkak klima açıkken ya biraz daha fazla gaz verilmesi lazım, ya da debriyaj ayarının iyi yapılması lazım yokuştayken.. 2.0' da bile az gaz verince titreyen araba, 1.3' te stop eder tabii.
mesela bi yokuşta dur klima kapalı olarak ama frenle değil gaz debriyaj kombinasyonuyla sonra klimayı aç araba zorlanır stop edebilir gitmeden durduğun yerde onun için debriyaja daha fazla basmak gerekiyor...
elbette bütün klimalı araçlarda klimayı açınca arabanın çekişi düşer..1.3 için aynı sorunu ilk başta bende yaşadım fakat kavrama olayına alışınca sorun çözülüyor. stop atme olayı klima ilk açıldığında oluyor genelde 1-2 dakika çalıştıktan sonra artık kavramaya alışıp stop ettirmezsin.
şu ana kadar hiçbir rampada klima kapatma gereği duymadım umarım duymam..
Sen naptın abi öyle 2100 devir filan. debrijaın bol galiba. klima açıkken aracım 75 hp olmasına rağmen gayet normal kaldırıyorum. ha elbeteki bende hissediyorum zorlandığını ama 2100 devir filan kadar da değil yani biraz daha gaz veriyorum o kadar. daha fazla gaz vermesem bile debriyajı daha yavaş çekiyorum.
kardes yokusta kalkacaksan eger mecbursun gel dene daha az gaz vererek klıma acıkken aracı kaydırmadan kaldır anahtarı da arabayı da al git ok...
biz de cok denedik oömuyor yahu olmuyor!..
kardes yokusta kalkacaksan eger mecbursun gel dene daha az gaz vererek klıma acıkken aracı kaydırmadan kaldır anahtarı da arabayı da al git ok...
biz de cok denedik oömuyor yahu olmuyor!..