Klima ve Çekiş düşüşü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Tuluhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tuluhan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selamlar,

Havalar çok sıcak mağlum ve hepimiz sanırım klimasız yollarda dolaşamıyoruz..bende dün klimayla giderken arabanın düşük devirlerde gaza yüklendiğim halde gitmediği gördüm...gittiğim servise sorduğumda sıcaktan dolayı baskı balatanın çok ısındığını ve baskının zaman içinde değişmesi gerektiğini söyledi...sizce neden bu mudur arkadaşlar?

Selamlar,

Havalar çok sıcak mağlum ve hepimiz sanırım klimasız yollarda dolaşamıyoruz..bende dün klimayla giderken arabanın düşük devirlerde gaza yüklendiğim halde gitmediği gördüm...gittiğim servise sorduğumda sıcaktan dolayı baskı balatanın çok ısındığını ve baskının zaman içinde değişmesi gerektiğini söyledi...sizce neden bu mudur arkadaşlar?

klimayı kapatıp tekrar deneyin.. görüceksinizki araç normale dönecektir..
tamamen klimadan kaynaklanıyooo.. araçda hele tüp de varsaaa o zaman hiç gitmezzz

klima açıkdıktan ilk 4-5 dakika içerisinde motordan çok fazla güç çekiyor. buda kendi kanımca, klima gazını belli bir basınca getirdiğinde bu güç çekimi azalıyor.
1.8 bertone kullanıyorum, benim aracım bile çok etkileniyor ancak 5-10 dkka sonra ciddi derecede etkisi azalıyor.
kısa mesafelerde klima kullanımından kaçınılmalı şayet çok zaruri bir durum yok ise

hersey normal aracinizda hic bir problem yok...
usta bimesi lazim klima aracinizdan 5 beygire kadar güc alir..
yani diyelim araciniz 105 beygir klimali 100 beygire düser..bu güc kaybini en cok kalkislarda hissedersiniz... :D

yakıtıda cok fazla etkılıo klıma kapalıyken rolantıde 0.7 ltre yakıo acıkken 1.3 ltre yakıo nerdeyse ıkı katı

Teşekkürler arkadaşlar ....birde ben bugün Maf sensörünü temizledim..bayağı iyi oldu..ya da psikolojik midir nedir..ama bencede baskı balatada bişi yok...

Geri