klima temizleme spreyi

çok var bunlardan piyasada ve antibakteriyel etkileri sayesinde çokda işe yarıyorlar... abi maalesef hemen hepimiz klima kullanmayı pek bilmediğimiz, bilgilendirilmediğimiz için hem klima arızalarına hemde koku-bakteri oluşumu gibi komplikasyonlara sebebiyet verebiliyoruz. ben kışın çalıştırmadığım için kompresörü elime almıştım; biten gazda cabası :D

klima çalışınca, sirkülasyon sistemi içine nemli bir hava veriyor, işte bu nem zamanla bakteri oluşumuna ve kokuya neden oluyor. bunun hiç olmaması için klima kullanımı sonrasında , bir süreliğine ısıyı en yükseğe alıp, hava sirkülasyonunun olduğu sistemi kurutmak lazım. özellikle yazın sık sık (4-5binde bir) polen filtresini değiştirmek lazım. yoksa bu antibakteriyel köpüklere zırt pırt muhtaç kalmak içten bile değil..

çok var bunlardan piyasada ve antibakteriyel etkileri sayesinde çokda işe yarıyorlar... abi maalesef hemen hepimiz klima kullanmayı pek bilmediğimiz, bilgilendirilmediğimiz için hem klima arızalarına hemde koku-bakteri oluşumu gibi komplikasyonlara sebebiyet verebiliyoruz. ben kışın çalıştırmadığım için kompresörü elime almıştım; biten gazda cabası :D

klima çalışınca, sirkülasyon sistemi içine nemli bir hava veriyor, işte bu nem zamanla bakteri oluşumuna ve kokuya neden oluyor. bunun hiç olmaması için klima kullanımı sonrasında , bir süreliğine ısıyı en yükseğe alıp, hava sirkülasyonunun olduğu sistemi kurutmak lazım. özellikle yazın sık sık (4-5binde bir) polen filtresini değiştirmek lazım. yoksa bu antibakteriyel köpüklere zırt pırt muhtaç kalmak içten bile değil..
peki bu bakteriyel temizleme zımbırtısı almayıp kaloriferi açıp sirkülasyona basıp 4. kademeye getirip 5 dk falan çalıştırsak, tabi arabadan dışarı çıkıp. işe yarar mı ki? he bir de şu sitedeki ilaçta kapı ve camları kapatın diyor. bu sefer mikroplar koltuklara ve döşemeye paışmaz mı, mantıken açmak gerekmez mi cam ve kapıları.

yaa inanmayın böle şeylere degişitirin polen filitreyi olsun bittsin birde koku sıkın 5 dak ika hem sıcak hem sogukta calışsın iş tamam ..illaki almak istiyorsanız alın zararı olmaz faydası olur ek olarak tamamen duygusal.. hehe

peki bu bakteriyel temizleme zımbırtısı almayıp kaloriferi açıp sirkülasyona basıp 4. kademeye getirip 5 dk falan çalıştırsak, tabi arabadan dışarı çıkıp. işe yarar mı ki? he bir de şu sitedeki ilaçta kapı ve camları kapatın diyor. bu sefer mikroplar koltuklara ve döşemeye paışmaz mı, mantıken açmak gerekmez mi cam ve kapıları.

yok işe yaramıyor.. o kokuyla bende çok boğuştum. kokunun havalandırmadan olduğunu farkedene kadar, paspaslarla ve döşemelerle uğraştım. ıslak, kumaş paspasda koku yapıyor mesela; ama onu evde yıkayıp , iyice kurutunca koku geçiyor.. ama havalandırmaya ne yaptıysam geçmedi. sonaxdan bir kutu sprey aldım, uyguladım geçti.

ayrıca koltuğa yapışamadan antibakteriyel sprey işini görüyor bakterilerin. kokuşma tamamen bakterilerle alakalı.

Koku imajı değil sağlık için bio temizlik!

yaa inanmayın böle şeylere degişitirin polen filitreyi olsun bittsin birde koku sıkın 5 dak ika hem sıcak hem sogukta calışsın iş tamam ..illaki almak istiyorsanız alın zararı olmaz faydası olur ek olarak tamamen duygusal.. hehe
Kışın araçta oturan sayısı 2-4 kişi olduğunda dikkat edin araç içi soğukken sürekli camlarınız buğu yapar.
İşte havalandırma yol ve kanallarını içerisinde de özellikle havalandırmayı internal (araç içi döngü) konuma aldığınızda araçta oturanların akciğerinden salgılanmış hava kütlesi ve nemlilik sümüksü bir yapıya dönüşerek sistemde yapışır kalır.
Bu yapı ısıl artışla birlikte üremeye yol açar yani biyolojik tekamül oluşarak, bakteryel bir plaklaşma oluşur, bu oluşum havalandırma yol ve kanallarının illaki kokudan kurtulması için temizlenmeyi gerektiren durum dan ziyade özellikle çocuklarınızı astım vb. veya üst solunum yolu hastalıklarından koruma önlemi olabilir.
İşte bu nedenle havalandırma yol ve kanallarına yılda birkez dahi olsada antiseptik/antibakteryel uygulamalar yapmak aslında koku imajından ziyade sağlık için gereklidir.

polen filtresine yazın dahada dikkat etmemiz gerekiyor sanırm

Havaladırma filtre kirliliği nedeniyle hayatını kaybedenler oluyor

polen filtresine yazın dahada dikkat etmemiz gerekiyor sanırm
Evet, bu nedenle yaşamını yitiren insanlar oluyor!

nasıl yani, otopsi sonucu suçlu, kirlenmiş polen filtresi mi?
Yanlış olmasın geçen yazdı sanırım, İzmir veya Antalya çevresi olabilir! (hava sıcak ve her yerde klima var ya) adını hatırlayamadım bir sanatçı, bronşlarında oturduğu kafedeki klimanın kirliliği sonucu oluşan bir komplikasyon sonucu hayatını kaybetmişti! Tıp fakültesi böyle açıklamıştı o tarihte.Zaten sıklıkla astıma benzer bir hastalığa yol açtığını birçok uzman hekim tv de söylüyor!

Son düzenleme:
Geri