• Opel araçlarınızla ilgili olarak daha fazla kişiye ulaşabilmek ve diğer üyeler ile sohbet etmek isterseniz Whatsapp gruplarımıza davetlisiniz. Aşağıda ki bağlantı ile aramıza katılabilirsiniz.
    https://chat.whatsapp.com/GTuhx9LJFT00mQvXnnqfLp

Klima Sorunu !!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan emre16
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

emre16

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar iyi günler herkese. Geçenlerde seyir halindeyken aracın klimasını açmak için ac düğmesine bastığımda araç kendini silkelemeye başladı, göstergedeki bazı bildirim ışıkları yandı mesela arıza lambası.. Bende o an ki telaşla hemen kapadım klimayı araç stop etmeden yoluma devam ettim. Sorun ne olabilir acaba bilgisi olanlar lütfen bi yardım etsin.

Saygılar..

Kliman devreden cıkıyordur ,fan gerekdıgı kadar sogutmuyorsa !! Klima fanın varmı dıye bır bak ıstersen ön panjurdan .

Kompresörde sorun varsa V kayışını sıkıştrmışsa Haliyle V kayışına şarj dinamosu da bağlı zorlamış olabilir.
şimdi çalışıyormu.

Kliman devreden cıkıyordur ,fan gerekdıgı kadar sogutmuyorsa !! Klima fanın varmı dıye bır bak ıstersen ön panjurdan .

Klima fanı var en azından ben öyle biliyorum. ön panjurun orda var yani. önceden kullanıyordum zaten. belli bi süre kullanmadım malum kış. sonra denediğimde bahsettiğim gibi yaptı.

Kompresörde sorun varsa V kayışını sıkıştrmışsa Haliyle V kayışına şarj dinamosu da bağlı zorlamış olabilir.
şimdi çalışıyormu.

Abi yukarıda anlattıklarım oldugu için açıkçası bi sorun çıkarır falan diye deneyemedim bi daha. Önce bilgi alıyım dedim.

Güncel abiler, arkadaşlar. Klimayı tekrar açmaya çekiniyorum açıkçası bi daha deniyim mi ne dersiniz ?

Bence kontak spreyle önce temizle ondan sonra rölantide kaput açıkken çalıştırmayı dene bak bakalım ne olacak enfazla kayış kopar diye düşünüyorum.Kayışta zaten 25ile 35 tl arası bişeydi.

Bence Kompresörden Kaynaklı,Ama tamir eden yerler olabilir, yoksa en az 800 tl masrafın olabilir

Güncel tutalım konuyu..

Güncelllllllllllll

güncelll

Geri