klima sıcaktan etkilenir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ErSN 39
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ya onu bılmemde dun anneannemı ve dedemı hava alanına bıraktım kapıdakı guvenlık arabanın altına bısey damlıyo cok hızlı bırsekılde dedı bende telaslandım arabayı cektım altına eğildim baktım bardak bosalır gıbı bısey damlıyor sornadan aklıma geldı arabanın ıcındekı rutubeti alıyor onu atıyor klımayı kapadım kesildi

aşırı sıcaklarda aracın klimasını çalıştırırken iç sirkülasyon düğmesini de açık konuma getirin. Dışarıdaki 40 derecelik havayı soğutmaya çalışmaktansa içerideki 25-30 derecelik havayı sirküle edip soğutmak daha kolaydır. Klimanız daha hızlı ve daha az yorularak (iklim kontrollü klimalar için çok önemli bu durum) soğutacaktır. Ama iç sirkülasyon uzun süreli kullanırsa baş ağrısı yapar. Bunu önlemek için de arada bir aracın taze hava almasını sağlayın.Bu arada sakın bu dediğim fonksiyonu sigara içerken yapmayın o lanet zehir, zaten küçük bir hacim hava içeren aracınızın her noktasına daha da işler ve iğrenç kokular aracınıza siner...

aşırı sıcaklarda aracın klimasını çalıştırırken iç sirkülasyon düğmesini de açık konuma getirin. Dışarıdaki 40 derecelik havayı soğutmaya çalışmaktansa içerideki 25-30 derecelik havayı sirküle edip soğutmak daha kolaydır. Klimanız daha hızlı ve daha az yorularak (iklim kontrollü klimalar için çok önemli bu durum) soğutacaktır. Ama iç sirkülasyon uzun süreli kullanırsa baş ağrısı yapar. Bunu önlemek için de arada bir aracın taze hava almasını sağlayın.Bu arada sakın bu dediğim fonksiyonu sigara içerken yapmayın o lanet zehir, zaten küçük bir hacim hava içeren aracınızın her noktasına daha da işler ve iğrenç kokular aracınıza siner...

Ben onu acınca aracdan dahada sıcak bır hava gelıyor :(

:good:

Ben onu acınca aracdan dahada sıcak bır hava gelıyor :(
Arabaya oturduğun gibi içi 40 derece sıcakken yapsan bile 5 dakikada yine soğuk üflemeye başlar... Tüm bunları uygulamana rağmen soğuk alamıyorsan mutlaka klimanda problem vardır...

araca biner binmez klimayı çalıştırmayın zarar verir.motor biraz ısınsın camları açarak iç sıcaklığı biraz düşürdükten sonra klimayı açmanızı öneririm.düşük motorlu araçlarda klima gücünü motordan aldığı için normal çok dik yokuşlarda filan klimayı devreden çıkarırsak daha faydalı olur diye düşünüyorum

klimayı hareket halinde çalıştırmayın. araç rolantide hareket etmezken devreye sokun ve en düşük devirde bi 3-5 dakika çalışsın daha sonra arttırabilirsiniz. en güzel buzlanmayı o şekilde sağlar. maximum performans alırsınız...

öncelikle şunu söylim beyaz renk araclar cok şanslı.arac ici yaklaşık 5 ila 10 derece daha serin olur..mümkün olduğunca gölge yere koyun arabayı ve araca biner binmez sol ön camla arka sağ camı yarım acın ki icersi havalansın sıcak hava cıksın..sonra kapatın icersi daha cabuk serinler ve sağlık acısından daha iyi

ewet özellikle şehir içinde felaket. 1.3 cdtı sahipleri sizde klimanızı açtığınızda dur-kalklarda daha fazla gaz vermek ihtiyacı duyuyor musunuz? klima açık olsun şehir içinde normal alışık olduğum gibi kullanamıyorum araç böyle bi titrek gibi gitmek istemiyomuş gibi oluyor daha fazla gaz veriyorum bu bizim motorun küçük olduğundan mı kaynaklanıyor? uzun yolda çekişten düştüğünün bu kadar bariz hissettirmiyor özellikle kalkışlarda aşırı hissediyorum :(

1.3 dizele özel değil klima açıkken benim 1.6 benzinli araçımda aynı sıkıntıyı çekiyor.

Klimam devreden cıkmasa durmadan sogutucakk ama :D ersin bey bu arada birsey sorucam 1-2 gundur konu actımda kafa karısıklıgı hala devam edıyor ,Gecen OPC servısıne gıttım klıma sogutmuyor dıye benım klıma fanım yokmus ama onlar olması gerekıyor bu modelde dıyorlar bır orta yolunu bulamadık baska arkadaslarada sordum buradan senın modelde yok dıyenlerde var, benım arac 2006 1.3cdti sizin aracda oyle sanırsam onu sorucakdım sızın aracda fan var mı diye :) acaıp oldu bıraz ama sımdı sokak sokak cdti arıyorum önune bakmaya :D

2. fan olmaması normal. gördüğüm tüm astra h lerde tek fan var hatta renault ve fiatlar dada. 2. fan olayını genellikle japon araçlarında gördüm. her nekadr mühendisler tek fannı düşünerek hasap hapsada bana 2.fan daha mantıklı geliyor.

Aşırı sıçaklardaki en doğru bilgiye arkadaş el etmış.

Herşeye rağmen aşırı sıcaklarda klimanın randımınlı soğutmaması normal : )))) araba değil normal ev işyerlerimizde kullandığımız kilimaların kompresörleri çatıda bol güneş gören yerlerdeyse aşırı sıcaklarda onlar bile çalışmıyor. Kedi iş yerimde lg klima ile teçrübe edilmiştir : ))

ya onu bılmemde dun anneannemı ve dedemı hava alanına bıraktım kapıdakı guvenlık arabanın altına bısey damlıyo cok hızlı bırsekılde dedı bende telaslandım arabayı cektım altına eğildim baktım bardak bosalır gıbı bısey damlıyor sornadan aklıma geldı arabanın ıcındekı rutubeti alıyor onu atıyor klımayı kapadım kesildi

evet vectraB dde aynı durum olmuştu ondada varmı böyle bi özellik :s ben silecek deposuna suç bulmustum su kaçırıyo diye

Geri