klima resistance

bonzaihas

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1 ay kadar once aracımın kliması arızalandı.1. 2. 3. kademelerde calısmıyor sadece 4. kademede calısıyordu ozel bı servıse goturdum resistance degismesi gerektigini söyledi ve degiştirdi 185 tl işçilikle.sorun hallolmustu.ama simdi aynı sorun yıne olustu.bu konuda yardımlarınızı ve yonlendırmelerınızı beklıyorum(aracım 2005 corsa c.istanbuldayım.)

Ne yazik ki konuyu ilk sorun cikdiginda yeterince arastiramamissin. Bu forumda aratmis olsa idin yeterli bilgiye ulasabilecektin.

Benim Astra G de gecenlerde ayni sorun cikti. Buradaki arkadaslarin bilgilerine gore Fan rezistansinin bozuldugu seklinde idi.

Tavsiyeleri ise ya 20 TL iscilikle yanan diyotu bypass yapmak ya da 60 TL + iscilik ile yeni rezistans almak seklinde idi ben de bypass yaptim..

Henuz bir sorun yasamadim. Zaten genel uygulama da bu yonde imis..

Oyle anlasiliyor ki helal sut emmis biri degilmis senin karsindaki..

Kim hangi servis veya tamirhane yapti ise adi sani ile lutfen burada paylas ki ayni sahislar baskalarini da opmesin..

hemen yazıyorum o zaman göztepe köprüsü üzerindeki dünya özel opel servisi.tesekkur edıyorum onerın ve uyarın ıcın..

1 ay kadar once aracımın kliması arızalandı.1. 2. 3. kademelerde calısmıyor sadece 4. kademede calısıyordu ozel bı servıse goturdum resistance degismesi gerektigini söyledi ve degiştirdi 185 tl işçilikle.sorun hallolmustu.ama simdi aynı sorun yıne olustu.bu konuda yardımlarınızı ve yonlendırmelerınızı beklıyorum(aracım 2005 corsa c.istanbuldayım.)

yaptırdığınız yere geri götürün 1 ayda bozulduğunu ifade edin ücretsiz tekrar bakım isteyin

Servisin günahını almayayım ama yaşanan olaydan anladığım servis parçayı değiştirmemiş
Senden sıfır parça parası almış ama aradaki diyotu lehim ile birleştirmiş aynı parçayı geri takmış sanırım. Normalde aradaki diyot punta ile tutturulmuş lehim ile tutturmaya kalkmış ise ısınıp bir ay içerisinde yerinden düşmesi normal.
Parça yerinden sökülürken kontrol et gerçekten yeni mi takılmış.

bugun tekrar gittim servise ve durumu anlattım.oncelikle parca fiyatını yanlıs yazmısım duzeltıyorum 120 + işçilik. ilk basta bıraz kızdım dedımkı madem bu yanan dıyot bypass yapılarak sorun halloluyormus neden o sekılde halletmedınız dedım.o şekilde olmayacagını söyledi.ıyı o zaman parça 60 tl ymiş dedim yan sanayidir dedi(baktıgım yedekparça sitelerinde hep orjinal yazıyo 60 tl lik parça için.)sonuçta tekrar sıfır bi parça taktı ve benden 60 tl talep etti bu parçanın iadesi olmaz diye..yarı yarıya halledecekmişiz. bende para veremeyecegimi söyledim. para vermeden çıktım..zaten samimi gelmemişlerdi bana ama kimsenin gunahına gırmek ıstemem.durum bundan ıbaret takdir sizlerin..

bugun tekrar gittim servise ve durumu anlattım.oncelikle parca fiyatını yanlıs yazmısım duzeltıyorum 120 + işçilik. ilk basta bıraz kızdım dedımkı madem bu yanan dıyot bypass yapılarak sorun halloluyormus neden o sekılde halletmedınız dedım.o şekilde olmayacagını söyledi.ıyı o zaman parça 60 tl ymiş dedim yan sanayidir dedi(baktıgım yedekparça sitelerinde hep orjinal yazıyo 60 tl lik parça için.)sonuçta tekrar sıfır bi parça taktı ve benden 60 tl talep etti bu parçanın iadesi olmaz diye..yarı yarıya halledecekmişiz. bende para veremeyecegimi söyledim. para vermeden çıktım..zaten samimi gelmemişlerdi bana ama kimsenin gunahına gırmek ıstemem.durum bundan ıbaret takdir sizlerin..

Bravo..

Bilginin ve paylasimin gucu bu iste..

Geri