Klima Motordan Bagimsizmi Degilmi

bide aracin ön tarafinda 2 adet fan var bu 2 fan da radyatörun fani mi yoksa klima fani mi ? Disarida hava 0 derece araci calistirdigimda direk fanin ic trafa bakan kismi calisiyor anlamadim nedendir..

cok sagolun arkadaslarım arabam 97 cd yandada gozukdugu gıbı ben sımdıye kadar klımayımı acıyormusun sımdı sıcak hava ıstersem eco tusuna basınca klıma etkısız halemı gelıyor benzınden yırtıyormuyum oylemı anladım

Benim bildiğim,
sıcak havanın klima ile alakası yok.
motor ısındığı zaman sıcak havayı veriyor.
sıcak havanın motorla ilgisi olmamış olsa, sıcak havayıda klima veriyor olsa, açar açmaz sıcak havayı vermesi lazım.
Klima zaten sadece soğutma için kullanılıyor araçlarda.
Klimasız ve klimalı araçlarda , ısıtma motor ısısıyladır.

arkadaşlar arabadaki klima evdeki nden farklı
evde kullanılan klima çift yönlü yani ısıtır ve soğutur
araçlardaki ise tek yönlü sadece soğutur
araç kliması ısıtmaz
sadece soğutur
ısıtan ise motorun ısısıdır
eğer ısınmak için klimayı açıyosanız hem motordan gelen ısınan havayı serinley-ti yor hem de fazla benzin
külliyen zarar
saygılar

Benim bildiğim,
sıcak havanın klima ile alakası yok.
motor ısındığı zaman sıcak havayı veriyor.
sıcak havanın motorla ilgisi olmamış olsa, sıcak havayıda klima veriyor olsa, açar açmaz sıcak havayı vermesi lazım.
Klima zaten sadece soğutma için kullanılıyor araçlarda.
Klimasız ve klimalı araçlarda , ısıtma motor ısısıyladır.
sımdı karıstı ıste bende bu dusuncedeyım eger klıma ısıtmayı yapsa hemen ısıtır motoru beklemez ama ben bugun eco tusuna basmadım ve epey bır sure HI konumunda gıttım ısıtması ıcın ve benı ıyıce kulfete soktu hıc bu kadar yakmamısdı eger klıma degılse nıye bu kadar yaktı

Ufak bi hata var. Klima havayı soğutmaz "durumlandırır". (Air CONDITIONER) Eğer klima soğutmuş olsaydı arabanın fanı sıcak konumundayken klimayı açtığımızda soğuması gerekir ki öyle bir şey olmuyor. Klima havanın içindeki nemi alıyor. Hatta bu yüzden evdeki klimalardan otobüslerin arkasından su damlar.

termodinamik kitaplarına bakmanı ve internette klima nasıl çalışır şeklinde araştırma yapmanı tavsiye ederim. böylece klima konusunda doğru bilgilere sahip olabilirsin.

Son düzenleme:
termodinamik kitaplarına bakmanı ve internette klima nasıl çalışır şeklinde araştırma yapmanı tavsiye ederim. böylece klima konusunda doğru bilgilere sahip olabilirsin.

Abi sorma yha benimde kaldığım ders Motor termodinamiği dersi nasıL vercem off off:d

Abi sorma yha benimde kaldığım ders Motor termodinamiği dersi nasıL vercem off off:d

ingilizcen varsa prentice hall ve mc graw hill yayınlarının "Internal Combustion Engine" kitaplarını bul kütüphanelerden. Üniversite kütüphanelerine gidip rica et. Yerli kitaplardan çok daha iyidir. Tamamen bilimseldir yanlış olmaz, bazı yerli kitaplarda böyle konularda yazarlar konuyu algılayabildiğince ve bazen de yanlış şekilde öğretmeye çalışıyor.

Yoq Yoq bizim hoca o dersi anlatamıyor diğer dersler iyide o dersten bizim hoca anlıyorda anlatamıyor nese kopya mopyta geçecez artık:D saoL yinede..

benim aracım da klima açık olması için benim önelikle ac düğmesine basmam gerekiyor vectra yı bılmıyorum ama fan hep çalışır durumdadır yazın dışardan soguk hava alır (bulabilirse) kışında motor sıcaklığını alır bu nedenle aracın ısınması gerekiyor ac tuşuna basmadan klima nasıl çalışır ben de anlamadım

Geri