Klima için yardima

maivuslat

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar klimamdan çok az hatta hiç dieceğimiz bir derecede soğuk hava gelio araç astrag 99model sizce sorun ne olabilir maliyeti ne olur nereyi önerirsiniz

muhtemel neden klima gazının azlığı yada yokluğu.. ama bununda nedenini bulmak lazım, çünkü klima gazı durduk yere bitmez. kaçak varsa kaçağın bulunarak tamiri gerekir ki bu işlemde ilk bakılması gereken yer ön panjurun hemen arkasında bulunan, klima radyatörüdür.. yolculuk esnasında önden gelen ufak taşlar bu radyatöre zarar verebiliyor.. eğer kaçak varsa tamir edilir ve yeniden gaz basılır ki ortala maliyet 150-200 arasıdır..

kaçak yoksa, klima düzgün kullanılmadığı için gaz çökermiştir ve gaz değişimi gerekir ki maliyeti 100 lira civarıdır..

her ikiside değilse klima kompresörü çalışmıyordur.. elektrik bağlantılarına ve sigortasına bakılır, 5-10 liraya hallolur; eğer kompresör yanmışsa allahın yardımcı olması için dua edilmelidir :)

şaka bir yana kompresörün yanmış olması zor olan ihtimal.. son ihtimal ise araç içindeki açma-kapama düğmesi bozuktur, maliyeti 40 lira civarıdır.. servise yada direkt klimacıya gidebilirsiniz. eğer kompresör sağlamsa bence direkt klimacıya gidin.

bu arada, haftada en az bir defa (yaz-kış farketmez) klimayı en soğuk ayarda, er az 15-20 dakika çalıştırmalısınız. yoksa hem gaz çöker ve özelliğinii yitirir, hemde klima tertibatı yoğun bakteri oluşumundan dolayı leş gibi kokar.. klimalı araç kullanmanın en önemli şartı budur.

tşkler çok sağolun bi baktırayım ben aracı yeni aldım da bilmiom bi baktıracam

kilimanın gazi kacmiştır gazini ölçtur ;)

astra g lerde klima kompresörü enerjisini kayıştan alır. yanma ihtimali çok çok çok düşüktür.
gaz bitmiştir veya kaçak vardır.

sordum gaz seviyesi %50 nin altındaymış ya birde benim fren lamba arızası veriodu lambayı değiştim uyarıyı nasıl silecem

Bildiğim kadarıyla Tech2 ile silinebiliyor arıza lambası.

arıza lambası değil ya yol bilgisayarında yazıo o yazıyı silmek istiyorum

korktum bak şimdi.

Geri