Klima Hakkinda Yardim......

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan 113
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

113

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Dün aracın yağ değişimini yaptırdım. Bu arada yaza girmişken klimayada baktırayım dedim. Araçta gaz miktarının az olduğunu eklenesi gerektiğini söylediler ve ekledier.
Bu gün istanbul' a gitmem gerekti yolda klimayı açtım önce normadi fakat ilerleyen zamanda havalandırma ızgaralarında beyaz bi duman şeklinde bir şeyler geldi. Dönüşte tekrar açtığımda ise ızgaralaran gelen hava akımı bir artıyor bir düşüyor her halde bu olay normal bir şey değil. Ne yapmam gerekli (sıcağa hava konumuna aldığımda da eskisi gibi üflemiyor.)
:help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:

gazı fazla basmıslarsa klıma kompresoru devreye bı gırer bı cıkar bı gırer bı cıkar böyle bırsey yapıyormu?? anlayabılırmısın aracın rolantısı bı yukselır bı düşer

rolentide denemedim. yolda olduğum için bunu fark edemedim. fakat yarın deneyabilirim. gaz basıldığında normal olduğunu söylediler ve kontrolünde birşey olamdı. (kontrol esnasında araçda 45 dk. kadar klima çalıştı.)

o beyaz hava bende de var tıpkı buzluğun kapağını açmışsın gibi soğuk hava veriyor ama şu hava akımın artıp düşmesini anlayamadım bence o fanla alakalıdır.klima hava akımını hızlandırmaz ki

rolentide denemedim. yolda olduğum için bunu fark edemedim. fakat yarın deneyabilirim. gaz basıldığında normal olduğunu söylediler ve kontrolünde birşey olamdı. (kontrol esnasında araçda 45 dk. kadar klima çalıştı.)
hımm. bı kontrol ettır gazı bastırdıgın yere. gazı fazla basınca oluyor bazen ılk basıldıgı an olmadı. aynı bende bastım gazı yarım saat ıyıdı ama sonrasında bı gırıp bı cıktı gazı az bırakınca duzeldı gerı

beyaz duman değiniz şey bir müddet klima açık kullanımdan dolayı soğuk hava gelecek şekildede açıksa doğal olarak havalandırma kanalları nerdeyse buzlanacak gibi soğur akabinde klima komprosörü devre dışı kalırda havalandırma devam ederse beyaz duman gibi dediğiniz buharlaşma normaldir. sanırım klimanız otomatik değil bu nedenle havalandırmanın artıp azalması konusunda yorum zor ama fan arızalanması veya elektriksel temassızlık gibi şeyler geliyor aklıma. sonuçta bunun için servise gitmek zorundasınız.

kılıma da buzlanma olur onun için duman geliyodur.havanında az gelmesi kılıma filitrasinden.tıkanmış olabilir

arkadaşlar sorun çözüldü. gaz biraz fazlaymış. üfleme sorunu ise bir kablo başını değiştirdiler olay çözüldü. ilginiz için hepinize te şekkür ederim.:good:

Geri