Klima Fan çalişmiyor Sigorta Saglam... Yardim

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan MOKIA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

MOKIA

Başkan
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar bu gün farkettim klima fanım çalışmıyor.
Tahminimce siğortası atmıştır dedim elekrikçiye baktırdım siğortalar saglam dedi. bende vaktim yoktu uzayacaksa sonra bakarız dedim.
Sigorta panelinde kaç numaralı siğorta bakıyo fana.? 2005 astra hb clasic

Fan son 1 hafta içinde çalışıyordu öyle uzun çalıştrmadım hiç.
Şimdi yaz geliyo klima ile lazım olucak.
Sizce ne olmuş olabilir Klima panelinin üstünde teybi sökmüştüm etkilermi acaba.
klimagw0.jpg

sigortaları iyi bi inceleyin ;butonda da sorun olabilir...

klima rölelerine baktır düğmeye ve sigortadanda sorun olabilir.

sorunun marş motoru arada çalışıp arada duruyor ise kesinlikle ondan kaynaklanıyordur.

Marş motoru ile ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum. Nasıl bir baglantısı varki marş motoru ile klima fanının.?
Klima tuşu çalışıyor basınca komprösör çalışıyor. sadece fan düğmesini 1 2 3 4 konumlarında çevirsemde tık yok. İç fan motoru nerede motor kısmından görebiliyormuyuz.?
Bide bende kitapçık yok siğortası tam olarak kaç numara kitapçığı olan arkadaşlar bakıp söyleyebilirmi bi zahmet.

zannedersem bahsettiğiniz klimanın radyatör önündeki fanı değil,iceriye havayı üfleyen fan ..eğer öyleyse fan resistansı yanmış olabilir
tabi durum vectra A larda ki gibiyse..resistansı da sileceklerin altında oluyor..
aracınızdan anlamıyorum sadece Vectra alarda yaşadığım tecrübe bakımından Bilgi amaçlı söylüyorum.. oraya baktırın derim

Marş motoru ile ilgili bir sorun olduğunu sanmıyorum. Nasıl bir baglantısı varki marş motoru ile klima fanının.?
Klima tuşu çalışıyor basınca komprösör çalışıyor. sadece fan düğmesini 1 2 3 4 konumlarında çevirsemde tık yok. İç fan motoru nerede motor kısmından görebiliyormuyuz.?
Bide bende kitapçık yok siğortası tam olarak kaç numara kitapçığı olan arkadaşlar bakıp söyleyebilirmi bi zahmet.

bizim astra g de aracın fanı çalışmıyordu sonra bişi oluyodu çalışıodu sonra bidaha gidiyodu sonra araç bi gün yolda giderken marş motoru iflas etti durdu
sonra marş motoru değişti klimada düzeldi .

pardon Gökalp marş motoruyla klimanın ne alakası var anlıyamadımda...

Evet içeriye havayı üfleyen fan.

pardon Gökalp marş motoruyla klimanın ne alakası var anlıyamadımda...

işte yok gibi gözüküyo ama war. araba yolda kalmasa sorun çözülmiycekti ztn

Geri