klima bobin yanmıştı

astracd_35

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar geçenlerde bi konu açmıştım klima bobini yandı değiştirmem gerekiyormuş bunu daha kolay bi şekilde halledemezmiyim diye. neyse şimdiki sorum bu değil. klima bobini yanmadan önce şöyle bi durum oldu ışıklarda durduktan sonra biraz yandaki araca da opelimi ezdirmemek için gaza dokundum hızlı bi kalkış yaptım 2. ve 3. viteslerde de aynı şekilde 5000 - 5500 devre kadar çıktım ve klima bu esnada açıktı. acaba klima bobini bu yüzden yanmış olabilir mi? eğer öyle ise burdan duyrulur: 'klima açıkken yüksek devirlere çıkmayın'. araç astra g 2000 model bobin ücreti 290 ytl. işcilik hariç. bu arada bobini hala yaptırmadım...

Klima açık çok gazladım, üst devirlere çıktım problem olmadı şimdiye kadar araba 65.000km'de sanmıyorum ondan dolayı olsun.

Üst devirle alakası yok. Tabi üst devirden kastın ne Kırmızı 7000 devre kadarmı geldin. kilima devre dışı kalmadan kaç dakidır çalışıyodu klima.? klima çalışırken kompresör el değmeyecek kadar aşırı ısınıyor + Motorun ısısı da üzerine geliyor. Bobin dediğiniz üzeri vernik kaplı tellerden ibaret. Kompresör hava sirkilasyonu olmadan çok aşırı çalışırsa bobinin üzerindeki vernikler eriyip sarımdaki teller birbirine değer. yada bobinin baglanı tarafındaki bir ucu kopmuş olabilir. Bence yeniden sardırmadan önce bobini söküp içine bakmak lazım. Usta daha içine bakmadan
Çalışmayınca hemen bobini yanık der. Aç bi içine bak gerçekten sargıların içinde kopukluk yada kısadevre varsa yanıktır. senden alırlar onu saracaz diye açarlar aaa bobinin ucu kopmuş tuttururlar tekrar sardık diye senden dünyanın parasını alırlar. Yadaa çok basitçe çözebileceğiniz bi arıza çok çok masfaflı çıkarılabilir.

Ben bu durumda işini bilen bi ustadan beklediğim cevap şu olur. Agzını açar açmaz Klima bobini yanmış. değişmesi gerek değil.
Klima bonini yanmış olabilir açıp bakmak lazım olmuyosa değişmesi yada sarılması gerekir.

bence sen bi bobinajcıya ugra kendin sardır eminim fiyat yarıdan da aşağya gelecektir.

Son düzenleme:
Üst devirle alakası yok. Tabi üst devirden kastın ne Kırmızı 7000 devre kadarmı geldin. kilima devre dışı kalmadan kaç dakidır çalışıyodu klima.? klima çalışırken kompresör el değmeyecek kadar aşırı ısınıyor + Motorun ısısı da üzerine geliyor. Bobin dediğiniz üzeri vernik kaplı tellerden ibaret. Kompresör hava sirkilasyonu olmadan çok aşırı çalışırsa bobinin üzerindeki vernikler eriyip sarımdaki teller birbirine değer. yada bobinin baglanı tarafındaki bir ucu kopmuş olabilir. Bence yeniden sardırmadan önce bobini söküp içine bakmak lazım. Usta daha içine bakmadan
Çalışmayınca hemen bobini yanık der. Aç bi içine bak gerçekten sargıların içinde kopukluk yada kısadevre varsa yanıktır. senden alırlar onu saracaz diye açarlar aaa bobinin ucu kopmuş tuttururlar tekrar sardık diye senden dünyanın parasını alırlar. Yadaa çok basitçe çözebileceğiniz bi arıza çok çok masfaflı çıkarılabilir.

Ben bu durumda işini bilen bi ustadan beklediğim cevap şu olur. Agzını açar açmaz Klima bobini yanmış. değişmesi gerek değil.
Klima bonini yanmış olabilir açıp bakmak lazım olmuyosa değişmesi yada sarılması gerekir.

bence sen bi bobinajcıya ugra kendin sardır eminim fiyat yarıdan da aşağya gelecektir.

yok 7000 devre kadar çıkmadım en fazla 5500 devir falan oldu. yaklaşık 1 saattir falan çalışıyordu öncesinde. yoldaydım zaten muğla da yolda gördüğüm ilk yetkili servise girdim cihazla kontrol falan etti gaz basıncı falan iyi dedi. sonra iki kablo ile aküden direk akım verdi çalışmayınca bobin değişecek dedi. yetkili servislerin bu konudaki tavrını biliyorsunuzdur hemen parça değişimi diyorlar. bende o yüzden yaptırmadım zaten bugünlerde de izmire uğrayamadım çiğliye gidip en kısa zamanda dediğiniz gibi bi daha baktırmayı düşünüyorum.

benimde klima bobini yanmış galiba:( servise gittim 300 tl bobin diyor. off hiç yoktan masraf...

Geri