Kızdırma bujisi ne kadar gerekli

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan terkene
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

terkene

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
servis, usta ve yedek parçacı üçgeninin çok sevdiği bi ürün. altı ay, olmadı bir sene geçmiyor ki o kutsal sarı ışığı yakmasın ve tamirciye gidilip ferahlanılmasın.
neredeyse marka sektirmeden tüm dizelcilerin sıkıntısı.
peki bu parçanın ne kadar elzem olduğu hakkında net bir bilgisi olan var mı?
tamamı patlamış kızdırmalarla gezmenin neye zararı var?
her yıl asgari 50, azami 200 tl yi yukarıda bahsettiğim üçgene vermenin bize, daha doğrusu aracımıza olan getirisi nedir.?
benim oluşmuş ve pekişmiş bir fikrim var fakat yanlış görüyor olabilirim kaygısıyla yardım ve katılımlarınızı bekliyorum.

kizdirma bujileri cok kisa bir sürede ariza vermez aslinda,kisin cok önemlidir motor ilk calistirmada dizel yakiti belli bir isida tam yanmasini saglamak icin sarttir,zaten arizali ise motor calismasinda gecikme olur biraz zor calisir. Ortalama 3 dakika gibi bir süreden sonra devre disi kalir o sirada motor belli bir isiya ulasmis olur zaten , yazin ise hemen hemen pek gerekli degildir havalar sicak oldugu icin, genel olarak bu sekilde biliyorum.

Eski dizellerde böyle bir imkan ve teknoloji yoktu ve çalışmada sıkıntı yoktu masraflar daha azdı, gelelim bu günkü zamana teknoloji ilerleyince dizel araçların daha iyi kullanım ve ilk çalışma anında iyi bir performansla çalışmasını sağlamak genelde kış aylarında çok gerekli, dizel aracın olmazsa olması, ayrıca belli aralıklarla kontrol ettirin şöyleki 1-3 sene aralığında yerlerini ustaya baktırın sökülüp sökülmediğini yoksa yerine kaynama yapıyor ve zor sökülüyor kontrol etmekte fayda var arkadaşım, her şey gönlünce olsun saygılar..

senede 200 tl mi ? 3 sene 1 tanesi bozuldu 55 tl verdim değiştirilmesi takılması arıza silinmesi dahil. devamlı yanıyorsa ya kontak durduğu yerde aç kapa yapılıyordur devamlı ya da başka bir sıkıntı vardır...

senede 200 tl mi ? 3 sene 1 tanesi bozuldu 55 tl verdim değiştirilmesi takılması arıza silinmesi dahil. devamlı yanıyorsa ya kontak durduğu yerde aç kapa yapılıyordur devamlı ya da başka bir sıkıntı vardır...

azami 200 tl dedim. sıfır aracın ki iki üç sene bozulmuyor. bozulduktan sonra her sene başlıyor keseden tırtıklamaya.
orijinalinin tanesi 50 tl. yan sanayiler 20/25 tl civarı fakat onlar da dayanmıyor.

Geri