kışlık lastkler ne zaman takıyoruz

cagatay16

VIP Üye
Kayıtlı Kullanıcı
16-Bursa
başlıktada belirttiğim gibi 2014-2015 kış sezonu için yasal olarak kışlık lastkleri ne zaman takıyoruz

yasayı masayı bilemem, ben bugün taktım

Burda kışlık lastik diye bişi yok o yüzden bilmiyorum :D

Yasal olarak bilmiyorum ama 10derecenin altina dusmeye baslayinca takmak en iyisi

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

en gec 1 aralık ama polis ona bakmaz, yerde buz ve kar oldugunda tekerlegin yaz tekeri ise
carrrtt diye yazar cezanı.

10.ay da takılır 4.ayda filan çıkarılır

yani dogudaysan ve kar yagdıysa yada yerler buz olduysa 9.ayda da takarsın
ama yasa 1 aralıgı gecirme yerde kar OLSUN yada OLMASIN TAKACAN diyor
ama ya adam antalyada ise ???? Bence buna sıcaklık sınırıda olmalı hayatında
kar görmemiş memlekette kar lastigi cok abzürt olur.

yani dogudaysan ve kar yagdıysa yada yerler buz olduysa 9.ayda da takarsın
ama yasa 1 aralıgı gecirme yerde kar OLSUN yada OLMASIN TAKACAN diyor
ama ya adam antalyada ise ???? Bence buna sıcaklık sınırıda olmalı hayatında
kar görmemiş memlekette kar lastigi cok abzürt olur.

Zaten bildiğim kadarıyla il bazında değerlendiriliyor valilik karar veriyor diye biliyorum. Geçen kışta takmadım bu kışta takmıycam. taksam nolcak 3 ayda biticek lastikler. 2 gün yağmur yağdı fırtına geldi 3 gün günlük güneşlik yaz günü gibi olucak,kış lastiğimi dayanır buna yılda en az 1 takım çöpe gidicek.

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Hava şartlarına bağlı olarak söz konusu süre, Bakanlık tarafından 1 ay uzatılabilecek. Bu kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira para cezası ve ceza puanı yaptırımı uygulanacak.

yani kararı valilik degil bakanlık belirliyor ve senin lastigin eskimesi umurlarında degil
cunku eskyecek ki yenisini alacan ekonomiye can katacan

Binek araçlar için yasal olarak takılacak diye bir düzenleme olmadı bildiğim kadarı ile bir zamanlar her araç dediler ama bu haberleri de lastik firmalarının işi diye düşünüyorum. Malum lastik satacaklar ya...

Özel araçlar için yasa yok. Ben böyle biliyorum. Toplu taşıma araçları vs içinde 1 Aralık başlıyor.

Yasa da zorunluluk olsun yada olmasın araç kullanıcısı kişilerinde kar lastikleri kullanmasından yanayım.

Geri