Kışlık lastik fiyatları neden bu kadar yüksek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan aventador
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aventador

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş

Bugun itibari ile memlekette kış kendini göstermeye başladı. Kışlık lastik şart gibi duruyor. Her ne kadar kış şartlarında arabayı fazla kullanmasam da buzlanma ve kar araçları sürüş yönünden olumsuz etkilemekte.

Kararım doğrultusunda bir kaç sitede araştırma yaptım sonuçlar vahim.Neden bu kadar uçuk rakamlar anlam veremedim. Neden uçuk diyorum geçen sene aynı lastiği kuzenime tanesi 170,00 TL'den aldık.Şimdi rakamlar uçmuş.Sebebi kışın bastırması mı(arz-talep) yoksa gerçekten kauçuk kıtlığı mı? Yoksa akla tek seçenek kalıyor ülkemiz esnafının(söz meclisten dışarı) fırsatçılığı mı?

ekranalntsfhg.jpg

Örnek resim adres ve içerek verilmeden eklenmiştir.Reklam ve ticari kaygıya sebebiyet vermemek için...

fiyat olarak markaların kendi sitelerin bakabilirsin. kaliteye göre fiyat değişiyor tabiki. tabi mevsimde önemli fiyatlar yükselecektir...

ben 2010 yılında goodyear 4seasons almıştım 200-250 lira arası bir fiyatı vardı. şu lastik fiyatlarını görünce 4 mevsim lastiğimi daha çok sevdim ;)

bu sene global kauçuk sıkıntısı var, sel falan olan bölgeler var. Geçen seneye göre %30 üzerinde bir artış var fiyatlarda.

UG8'i geçen ay 170TL'den aldım ama hem boyu 185/60R15, hem de yeni araç ile birlikte ve satıcı da tanıdıktı. Düşünün yani bu boyda fiyat bu ise daha büyük boy lastikler ne kadar tutar...

Bizim lastik ölçülerine göre fiyatlar yine iyi. Komşumda S-line A4 var. 17 inç kış lastiği için 500 TL istemişler:) Alamamış :)

kış lastiği hep kışın aklımıza geldiğinden olabilir :)

2 yıldır kullandığım ve tanesini 80 TL' den aldığım kışlık Starmaxx(Petlas) lastiğini bugün Ankarada peşin 120 TL' ye satıyorlar.

bu yıl döviz kurunda meydana gelen yükselme lastik fiyatlarına yansıdı

hocam hepsiburada lastik fiyatı konusunda uçmuş. tavsiye etmem

3 aşağı beş yukarı fiyatlar aynı malesef...

1 ay evvel 15inc UG8'i 165 den aldım.

Geri