Kışın donan kapı fitilleri :mad:

odabasalparslan

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba Arkadaşlar.Bildiğiniz gibi Niğde'de ikamet ediyorum ve son günlerde sıcaklık -20 leri görmeye başladı.Sabahları arabanın kapısı zor açılıyor.Hadi açılması sorun değil ama kapanmıyor da meret:rulet: Kapıyı var gücümle çekiyorum ama sanki dili takılı kalmış gibi geri atıyor ya da yarım kapanıyor.Geçen sene tesadüfen başka bir iş için gittiğim kaportacı "o iş kolay" dedi ve kapı içlerine bir sprey sıktı.Bütün kış rahat ettim.Bu sene de aynısını yapayım dedim.Dükkan kapanmış usta yok :( Sizce bu ne olabilir.Biraz araştırdım internette WD40 tan bahsedilmiş ama hatırladığım kadarıyla spreyin kutusu würth'e benziyordu.

balata spreyi öneririm çözüm sunuyor...;)

Sprey silikondur sıktığı muhtemelen . Silikon bazlı gres bulabilirsen ideali budur.

Merhaba Arkadaşlar.Bildiğiniz gibi Niğde'de ikamet ediyorum ve son günlerde sıcaklık -20 leri görmeye başladı.Sabahları arabanın kapısı zor açılıyor.Hadi açılması sorun değil ama kapanmıyor da meret:rulet: Kapıyı var gücümle çekiyorum ama sanki dili takılı kalmış gibi geri atıyor ya da yarım kapanıyor.Geçen sene tesadüfen başka bir iş için gittiğim kaportacı "o iş kolay" dedi ve kapı içlerine bir sprey sıktı.Bütün kış rahat ettim.Bu sene de aynısını yapayım dedim.Dükkan kapanmış usta yok :( Sizce bu ne olabilir.Biraz araştırdım internette WD40 tan bahsedilmiş ama hatırladığım kadarıyla spreyin kutusu würth'e benziyordu.

vazelin dediler fitillere sürdüm daha fena dondu sonra dedim kendi kendime her akla uyarsann neyse temizledim güzelce vazelini bu seferde wd40 sürdüm fitillere + kapı kilitlerine şimdilik rahat daha donmadı ama sıcaklık da -10 dan aşağı inmedi wd40 slicone free yazıyo bu nedenle fitillerde fazla işe yaramıyo ama kilitlerde süper bence kim ne derse desin hem toz çekmiyo belki würth olabilir oda kalitelidir

Kapılara sürülen vazelin donmayı etkilemez, fitiller kuruyken süreceğiniz sprey veya sıvı silikon fitillerin ıslanmasını ve su tutmasını engelleyeceği için yapışıp donmasını da engeller, kilit aksamı da aynı şekilde su alıyorsa içindeki su donar ve kapı örtülmez. Kapıyı zorlayarak vurmanız ve kapatmaya çalışmanız kilidin mekanik aksamına zarar verir. Bunun içinde WD40 veya müadili ürünleri kullanabilirsiniz.
b_26656738.jpg

4151.jpg

Buz çözücü sprey kullanırım, donan yerlere sıkın, 1 dakika bekleyin kapı sorunsuz açılır. Fıskiyeler, donan ön cam içinde kullanılır. Yağlı değildir, iz vs. bırakmaz.

Geri