Kış gelmeden buğu sorunu başladı yine

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan lyolcul
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lyolcul

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Astra G aracım diğer araçlara göre normalden fazla buğu oluyor içi. Hava yönlendirmeyi ön cama yapınca diğer araçlar gibi çözemiyor buğuyu. Daha önce kontrol edilmesi gereken yerleri kontrol ettim ama bi netice elde edemedim. Buğulanma sorununu kesin çözebilen var mı acaba?
Yan camların buğusu neredeyse hiç gitmiyor. Camı açsan olmuyor, açmasan yine olmuyor.

Astra G aracım diğer araçlara göre normalden fazla buğu oluyor içi. Hava yönlendirmeyi ön cama yapınca diğer araçlar gibi çözemiyor buğuyu. Daha önce kontrol edilmesi gereken yerleri kontrol ettim ama bi netice elde edemedim. Buğulanma sorununu kesin çözebilen var mı acaba?
Yan camların buğusu neredeyse hiç gitmiyor. Camı açsan olmuyor, açmasan yine olmuyor.

Sıcaklık ayarını sizi üşütmeyecek kadar soğuk, bunaltmayacak kadar sıcak bir konuma getirip klimayı açmayı denediniz mi? Buğu, araç içinde bulunan nemden dolayı olur. Klima ortamın nemini alır.

Araç içinde hiç ıslak yer yok. Özellikle yan camların buğusu hiç çözülmüyor. Çok can sıkıcı oluyor. Geçen gün trafikte karşımdan bi astra g geliyordu. Baktım adamlar ön camdaki buğuyu siliyorlar bezle. :)

Acaba hava sirkülasyon ayarınız taze havaya kapalı mı? Eğer dışarıdan taze hava içeri girmiyorsa buğudan kurtulamazsınız. İçeri taze hava girdiği müddetçe eğer içeride ıslak bir şey yoksa klimayı açmaya da gerek yok.

iç dış yapan klape sağlamsa. çözmesi lazım.
araçta su eksiltme varmı mesela. kalorifer peteğiniz kaçırıyor olabilir oda araç içinde buğuya sebep verir başıma geldi.
onun dışında astra g'de bagajda tamponun orda toz alıyor diye kapattığımız havalandırma yeri yüzündende buğu sorunu yaşadık.
araç ön camı değiştiyse yağmurlu geçen havalarda ufak ufak sızıp konsol arkasında nem yapar. detaylı araştırmak lazım.

Klape sağlam
Su eksiltme yok
Petek kaçırmıyor
Ama ön cam değişmiş, yağmurda su falan girdiğini görmedim. Gözle görülecek kadar sızıntı olur mu bilemiyorum.
Bagajı bi kontrol edeyim ben. Bagajdaki halıyı kaldırınca görebileceğim bi yerde mi?

Klape kapalı değilse her halükarda buğu gider. Klape kapalı kalıyordur

aracımda klape bozukken buğu problemini çözememiştim. sonra klapeyi değiştirince buğu gitti. bir süre sonra yine başladı. klape sağlamda olsa aracın içine su girme problemi olduğu için paspastaki ıslaklık nedeniyle buğu birtürklü gitmiyordu. su giren yeni bulup güzelce silikonladım. paspastaki ıslaklık tamamen kuruduktan sonra problem falan kalmadı. şuanda oluşan buğu 3-4 km sonra bütün camlardan yok oluyor. aracı çalıştırdıktan sonra buğuyu çabuk alsın diye sıcak konumda bile olsa klimayı açıyorum. buğu gittikten sonra klimayı kapatsam bile gelmiyor.

bende 2011 den beri var dışarıdan hava almaya kalksam tum otobuslerin egsoz
kokusu icerde dışarıdan taze hava almasam bugu var bu ne ya hanım izin verse
muavin alacam camları silsin diye :)))))

Geri