Kış Bakımı Hk.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SertJole
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

SertJole

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Öncelikle herkese merhaba... Dizel Aracım 2008 model şuan 40binde.. bakımına 5bin km daha var fakat malum önümüz kış.. Kış öncesi ekstradan yapılması gereken tedbir veya motorun ömrünü uzatmak amaçlı öncelikli kış bakımları nelerdir sizce ? servisler bazen faturayı kabartma amaçlı gerekli gereksiz herşeye el atıyolar. Teşekkürler herkese

Kışın cok cıkıyorsanız dısarı ilk önce antifiriz ve zincir alın bagajda bulundurun, lastıklerınız kıslık ve kabak degılse sonrasında baska bırsey yapmanıza gerek yok..

en önemlisi antifiriz ve lastikler antifirizi benzinliklerde bile ücretsiz ölçüyolar sonrasında tabiki lastikler cam suyunu da ihmal etmeyin onun dışında normal bakım ekipmanları dışında pek bir şey yok sanırım.
Kaloriferlerinizde sorunsuz çalışıyosa oohhh sıcacık canavar gibi gezersiniz.. :)

Antifiriz Hakkında SORULAR

1-) Arkadaşlar Antifirizi radyatöre ilave ederken,radyatörün hepsine mi Antifirizden koymak gerek yoksa Su ile belli bir karışım oranı var mı?
Mesela %50 Antifiriz %50 Su gibi.(Cam suyunda karışım oranına göre donma derecesi değişiyor da bunda da oluyor mu diye sordum)
2-) Eğer su kullanılacaksa musluk suyu zararlı olur mu? Yoksa şu büyük marketlerde satılan Saf Sular var onlardan mı kullanmak gerek?
3-) Diğer konu başlıklarını da okudum. Çoğu arkadaş Kırmızı olan Antifirizi tavsiye ediyor. Markası ve LT fiyatı nedir ve kaç LT Antifiriz'e ihtiyacım olur?
4-) Bir de Antifirizi değiştirdikten sonra kullanım sürem 3-4 sene civarı mı oluyor?
:tesk:

1- Antifiriz içinde su katkısı zaten vardır. onun için antirifizi direkt boşaltabilirsin.

2 – saf su genelde akülerde kullanılır. Ama motora konacaksa da saf su tercih edilebilir.

3 – kırmızı antifiriz , 1,5 lt kutu şeklinde 10-13 TL civarı ve kesinlikle tavsiye edilir. Pahalı derseniz bilindik marka antifirizden şaşmayın. Tırı-vırı marka asla almayın.

4 – kullanım süresi kavramı yoktur. Kışa girerken ölçülür, değer düşükse değiştirilir. İyi marka alırsanız 2 kış gider. Km ye göre özelliğini kaybeder.

Teşekkürler. Peki Kaç LT almam yeterli olur?

tüm radyatördeki suyu boşaltmanızı öneririm. 3 lt işinizi fazlasıyla görür. yetmezse üzerini su ile tamamlayın.

Çok teşekkür ederim. Şimdi Opelgm'den baktım
Opel GM Antifiriz 3 LT Kırmızı
için 25 TL diyor.
Hepsiburadadan buldum
Mobil 3 Lt 4 Mevsim Antifiriz için 24TL diyor. Ama sanırsam bu Kırmızı değil.
GM'inkini alıp değiştireceğim.
Teşekkürler.

castrolun kırzmızı antifrizini alın oda aşağı yukarı 25 lira civarında gm yağ ve antifirizi çok kaliteli değildir. en geç 2 yılda bir antifirizin tamamını değiştirin değiştirmeden önce radyatörün içini suyla temizleyin

Teşekkürler. ;) :tesk:

Geri