kırsal motorin hayal artık

:) Konu hortt ..

Cizre'de asker iken, iz tarlası sürmeye götürürlerdi bizi. 6 ay yaptık 1 ay oralarda gezdik zaten. Görüyordum 1 km ilerde onlarca petrol makinası.. Bizim burası olabildiğine boş.. Bu işte her zaman herkesin dediği gibi bir iş var ancak çok aptalca.. Göre göre.. Bile bile lades demek zorunda bırakıyorlar bu ülkeyi ya haydi hayırlısı..

10 numara yağ verelim

nedir bu on numara yağ uzun yolda görüp hep merak ettim. zararı olmasın.

nedir bu on numara yağ uzun yolda görüp hep merak ettim. zararı olmasın.

Genellikle tır şöförlerinin kullandığı yağ. Biraz mazot ile karıştırıp kullanıyorlar kendi araçlarında yakıt niyetine. Ancak çok zararlı motor ve çevre için..

Hoş insanımızı öyle hale getirdiler ki artık çevre bilincini düşünemez duruma geldik haliyle.. Ekmek derdinden insanlar böyle şeylere başvurmak zorunda kalıyorlar..

o kamyonlara zararı olmaz :D :D o araçların motorları hepsi eski nesil motorlar her şeyi yakıyor mubarekler :D :D ..

:) Konu hortt ..

Cizre'de asker iken, iz tarlası sürmeye götürürlerdi bizi. 6 ay yaptık 1 ay oralarda gezdik zaten. Görüyordum 1 km ilerde onlarca petrol makinası.. Bizim burası olabildiğine boş.. Bu işte her zaman herkesin dediği gibi bir iş var ancak çok aptalca.. Göre göre.. Bile bile lades demek zorunda bırakıyorlar bu ülkeyi ya haydi hayırlısı..

ordaki petrol yatakları tam bizim sınırda bitiyodur. o nedenle boşuna delmeyelim güzelim yurdumuzu diye deldirmiyolar siyasilerimiz.Sonra birilerinin havası kaçar falan o delikten neme lazım. başka bi nedeni yok. aklına kötü şeyler getirme canım! hem sen bilmezsin bu işleri benden ne farkın varki. o kadar politikacı kadar bilsen sen ben burdamı olurduk canım ohoooo....
Anlayana...

hala daha motorin adaı altında kırsal satan dolu yer var bursada :D

hala daha motorin adaı altında kırsal satan dolu yer var bursada :D

sizin o motorin dediğiniz ince yağlar yani o teneke ile satılan yağlardan farkı yok yada kaçak mazotturki içinde ne olduğunu asla bilemessiniz EURO 4 ve üstündeki normlara sahip motorlar da kırsal motorin kullanımı önerilmiyor uzun vadede zararıda çıkıyor..

kısaca motorun ömründen çalıyor.. normalde bir milyon km gidicek motorunuz 100-150 bin km sonra motor istiyor iki üç kuruş ucuza mazot alıcam diye 3-4 bin tl zarar edersiniz..

ne kadar az kükürt o kadar az aşınma kırsal motorin 7000 ppm birim kükürt eurodizelde 40-50 ppm kükürt var.. ayrıca yeni nesil araçlarda partikül filtresinide bozabiliceği söyleniyor..

eğer bu tip bir yakıt kullanmayı düşünen varsa bence eski tip eski nesil dizel alsın onlara bilakis verimli çalışıyor..

kırsal kaldımı

arkadaşlar biliyorsunuz nisan başından sonra tüm kırsal satışı yasaklandı yani benzinliklerin kırsal satması yasak peki kırsal satan varmı yada aynı kırsalı başka isimde aynı fiyatlara satan..

petrol ofisinin pro dizeli sanırım kırsal ağır vasıtalar için daha iyi yağlama daha uzun km diyor ya

fiyatı aynımı eurodizelle

Geri