Kırmızı Işık İhlali

çorludaki o yerde çok yakalanan gördüm. uyari yazisi yok direkte elektirik direği gibi gözüküyor.. birde sadece corlu içinden oriona giden tarafta var diğer tarafta yok

Bende her sene giderim Çorlu'ya. Orda oturan akrabalarım ordan geçerken dikkat etmemi söylemişti ama yinede ceza yemeyi başardım:)Tam yeşil söndü geçtim geçeceğim derken kırmızıda yakalnmışık:(

Son düzenleme:
valla o konuda çok rahatım neden mi çünkü ilçenin tamamındaki ışıklar bozuk çalışan tek bir tane bile yok arada çalışanlar olsada ne bir polis ne bir denetim
uyan var ama çalışan ışık yok ve durum yetkili ve ilgili kurumlarcada biliniyor hatta ben çalışmamasına rağmen 4 yol bir kavşakta araçların tamamının geçmesini bekliyordum
bir sesle irkildim polis amcamın "4881 bekleme yapma" diye gülermisin ağlarmısın çalışmayan ışıkta bekleyen ben gec diyen polis ve dolu karşı şerit bende polisi dinledim gectim karışık olan trafik dahada karıştı ben şahsen ne güldüm ne ağladım ama hoş bir durum değil onu cok iyi biliyorum

Haklısınız Doğu beyazıta Mal indirmeye geliyoruz polis kimsenin umrunda değil trafik yok bişe yok herkes kafasına göre :)

amcam sarıda geçmiş ama kırmızıyla beraber yandığı için 130tl yedi :)

Arkadaşlar Sarı ışık da geçmek serbest değil ki! Ehliyet kursunda size sarı ışıkta geçebilirsin diye bir şey dediklerini hatırlamıyorum sarı ışık kırmız da durmaya hazırlanma veya yeşilde kalkmaya hazırlanmadır!. Dur sarı yanıyor hız kesmiyim diye bir şey yok!

Arkadaşlar Sarı ışık da geçmek serbest değil ki! Ehliyet kursunda size sarı ışıkta geçebilirsin diye bir şey dediklerini hatırlamıyorum sarı ışık kırmız da durmaya hazırlanma veya yeşilde kalkmaya hazırlanmadır!. Dur sarı yanıyor hız kesmiyim diye bir şey yok!

Bizde renklerin fazla bir önemi yoktur, her renkte geçilir :kop:. Zamanında bir arkadaşım sürücü kursunda eğitmenlik yapıyordu ama kendi ehliyeti yoktu :D.

İzmirde eniştem Ehliyet kursunda eğitmen ama şimdiye kadar hiç bir trafik kuralına uyduğunu görmedim. Sanırım sarıda geçip de neden ceza yiyoruz diye arkadaşlara eğitimi eniştem vermiş :)

trafik isiklarinda belirli bir hizda seyir ederken, yesil isik yandigi icin hiz kesmiyorsun devam ediyorsun. geri sayim sayaci olmadigi durumlarda yesil isik yanip sonmeden direk sari yada kirmiziya donuyor. bu durumda ani bi frenle durmak mumkun deil yada tehlike arz ediyor. eds yakaliyor cezayi yaziyor.. bunun neresi adil?? ya her isikta sayac olsun, ya da yesil yanip sonsun. yandi mi yanacak mi derken trafikten daha cok isiklara bakamk zorunda kaliyoruz..

Biz de 7-8 sene önce Afyon'da kırmızı ışıkta beklerken bir anda "35 49 devam et" diye bir ses duyduk.Kırmızı ışıkta en öndeydik arkamıza vali filan durmuş.Her taraf durdu bir tek biz hareket etmiştik.Süper bir duyguydu :D

bende kayseri toyota da sarı-kırmızı arası geçmiştim ceza geldi 130 tl erken ödeme yaparsan 97 tl,sürücü tespit edilemediği için ceza puanı gelmedi..

Malesef yeşil den kırmızıya geçerken yanan sarı ışık ta kırmızı gibi kabul ediliyor.Yani kırmızıda geçmiş oluyorsun. Eğer 5 saniyelik flaş yada zaman sayacı yok ise ne kadar adil olduğu tartışılır elbette .

Geri