kırmızı antfriz sorunu...

kabadayımhd

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1 hafta önce bilmiş ustam büyük ısrarlarla 1998 model aracıma kırmızı antifriz koydu ve doğala olarak araç su eksiltmeye başladı,sağ ön lastiğin 30 cm iç tarafından,kırmızı antifriz konusunu malesef araca konduktan 2 gün sonra okudum,ustaya ilettim değiştirelim diye,inatla değiştirmedi bişey olmaz,yok öyle bişey diye,işin özü yardım istediğim konu acaba kaçak nerdedir ve antifrizi değiştirmem gerekiyo heraldde kaçağı yaptırdıktan sonra antifriz değişiminde ve sonrasında dikkat etmem gereken şeyler nelerdir,bi usta gazabına daha uğramamak için,tavsiyelerinizi bekliyorum..

bu kadar kısa sürede sorun çıkarmaz, benim araçta en az 2 yıldır kırmızı var. Başka bir sorun vardır muhtemelen.

Eğer araçta antfiriz kullanma oranı düşükse, örneğin yaz normal su kış antifriz gibi, kırmızı antfriz ufacık bir pası yada çürük boruyu bile 2 günde patlatır.Özellikle 5 yaşın üstünde ve antifriz kullanım sıklığı sadece kışa özel olan araçlarda kırmızı antifriz en ufak bir hasarlı bölgeyi asit gibi eritiyor.

1 hafta öncesine kadar mavi antifriz vardı,suyu temizlettim ondan sonra tekrar kırmızı antifriz kondu ve kaçaklar öyle başladı,sıkıntıda bu zaten..

neyse geçmiş olsun,
sağ tarafta devir daim ve ahtapot hortum bağlantıları var oralardan kaçırıyor muhtemelen..

benim 3 tane devirdaim pompamı yedi

Lpg beyninden su kaçırıyor dediler,beyindeki 4 vida 5 tür gevşemiş sıktılar,eğer devam ederse beyni değişecek dediler,usta soğutma suyuna kaçak önleyici sıvı koydu,problem yapar dedim ama problem olmqyacağı toz olanların problem yaptığını söyledi,yarın belli olur,acaba o sıvının bi zararı olurmu..

Hoş değil kaçak önleyiciler sonra kalorifere gıden musluğa zarar veriyor, kalorifer peteği ve ufak su kanallarını da tıkıyor başa bela oluyor...

yerinde olsam onceden kırmızı kullanılmamıssa arabada bosaltır mavıye donerım benı arabadan soguttu kırmızı antıfırız radyator ahtapot hortum degıstım hıc yoktan

Geri