Kim suçlu?

izmirlicem

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Üniverstede normal seyir halinde 50 km hız ile giderken öndeki araç yavaşladı mesafe 1 tır boyu fln. Bende araç durucak kenarda glb dedim sollayayım dedim, tam bagajının oraya fln geldim pat diye önüme girdi araç ne sinyal nede aynaya bakma fln yok ama tabi kullanan bayan çıktı. Tutanakta ben dönerken araç bana çarptı, üniverste içi araç sollamak yasaktır yazmış. Öndeki araç yavaşladığında demek ki arkasında beklemek lzmmış, bana saçma geldi. Neyse bu durumda suçlu kim olur sizde? Şeritler kesik kesik bir çok yerde ama benim solladığım yerde düz şerit var ama kısa bi mesafe. Hani sinyal vermiş olsa ve ben çarpmış olsam haksızım diyicemde bu durumda suçlu duruma düşebilirmiyim? Tutanaktan sonra polis aranızda anlaştığınız için kendi sigortanız ödeyecek araçları dedi ne kadar doğru? Onun 2 kapı hasarlı,benim lastik yamuldu tekerin biri düzken biri başka yöne bakıyo,çamurluk içine girdi tampon bide biraz hasarlı.2 mizde şikayetçi olmadık.

http://n1304.hizliresim.com/18/v/mhxf4.jpg

Öncelikle geçmiş olsun diyerek yazıma başlayım

BAYANLAR ah şu bayanlar ne yazık ki ayna kültüründen veya direksiyon hakimiyetinden yoksun bayanlar (elbet iyi olanlarıda var) yahu kardeşim o 3 tane aynayı adamlar makyaj yaparken kendinize bakın diye koymamış ki sadece ! bir bak arkana , sağına soluna araba varmı yokmu inan senin gibi kaç tane kaza atlattım kornaya sonuna kadar asıldımda kadın panikle tekrar kendi şeridine girdi yoksa senin durumunun aynısını ben yaşayacaktım

Her neyse , kadın kendini haklı göstermek için kafasından kural uydurup savunma yazmış sende kendini haklı göstermek için birşey yazmışsındır gerisi heyetin bileceği iş

Bana göre kusuru %80 bayana vereceklerdir gibime geliyor (bayan olduğu için değil aynaları kontrol etmediği için)

Kaskonuz varsa ve sen kusurlu çıkarsan kaskon karşı taraftaki aracın tamir masraflarını üstlenecektir ancak senin kaskondaki hasarsızlık indirimi bozulacağı için seneye normal kasko ücretinden %10 (yanılmıyorsam) daha fazla ödeyeceksin , tersi durum olursa eğer kadının kaskosu varsa yani onun kaskosu senin tamir masrafını karşılayacak ve eğer sen haklı çıkarsan senin kaskonun hasarsızlık indirimine hiç birşey olmayacak aynı fiyattan devam edeceksin ödemeye yani

tutanakda cok dikkatli olman lazimdi resmi ve durus sekillerini iyi cizip anlattiysan sanirim %50 ihtimalle hem sana hem ona 50 50 verir gibi geldi gerci kaskodan yaptirirsin yapar ama yine de ne gerek var bozdurmaya ege uni mi orasi

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Öncelikle geçmiş olsun, bana göre 2 tarafta da hata var. Öndeki araç gerekli tedbirleri almadan (sinyal, ayna kontrolü gibi) kontrolsüz dönüş yapmaktan, sen ise düz çizgi olan bir yerde hatta kavşak içinde araç sollamaktan, kavşağa yaklaşırken hızını düşürmemekten yani tedbir almamaktan dolayı hatalı bulunursun.

cok gecmiş olsun

Teşekkürler hepinize.Savaş abi, aslında kavşak sayılmaz sadece sola dönüş var giderken.KAskalarımız var ama delinmese iyi olur bakalım artık. Sinyal vermiş olsa ve çarpsam tmmda durup durukende arabasız kaldık ya :(

Teşekkürler hepinize.Savaş abi, aslında kavşak sayılmaz sadece sola dönüş var giderken.KAskalarımız var ama delinmese iyi olur bakalım artık. Sinyal vermiş olsa ve çarpsam tmmda durup durukende arabasız kaldık ya :(

Araban kaskodan tamir işlemi göreceği için minimum 2,5 haftadan aşağı servisten çıkmayacak gibi ve 2 hafta tamir süresini geçen araçların sahibine kasko tarafından sana 1 haftalığına geçici araç temin edilir (genelde hyundai accent era oluyor bu geçici araçlar ve şehrindeki kasko ile anlaşmalı kiralama araç satışı yapan yerlerden veriliyor)

Detaylı bilgiyi kaskocundan alabilirsin ben eski sattığım 307 ile bir tane şahine kıçtan dalmıştım (oda kadın gibi bir anda önüme atmıştı kendini) araç 1 ay serviste kaldı çok az hasar almış olmasına rağmen ve bana 7 günlüğüne geçici araç temin edildi

1 haftadan daha fazla geçici araç kullanamıyorsunuz ne yazık ki

Araban kaskodan tamir işlemi göreceği için minimum 2,5 haftadan aşağı servisten çıkmayacak gibi ve 2 hafta tamir süresini geçen araçların sahibine kasko tarafından sana 1 haftalığına geçici araç temin edilir (genelde hyundai accent era oluyor bu geçici araçlar ve şehrindeki kasko ile anlaşmalı kiralama araç satışı yapan yerlerden veriliyor)

Detaylı bilgiyi kaskocundan alabilirsin ben eski sattığım 307 ile bir tane şahine kıçtan dalmıştım (oda kadın gibi bir anda önüme atmıştı kendini) araç 1 ay serviste kaldı çok az hasar almış olmasına rağmen ve bana 7 günlüğüne geçici araç temin edildi

1 haftadan daha fazla geçici araç kullanamıyorsunuz ne yazık ki
biliyorum :) teşekkürler, aslına bakarsan 3-4 gün işi var parça beklemessede işte servislerin ilgisizliği experin gelmesi vsvs oluyo 20 gün

3-4 günlük işi yok servis sadece senin arabana bakmıyor senin gibi bir dünya kaza yapmış astra , corsa , insignialar var her birine adamlar 20-30 dk ayırıyor günde buda senin hasarına göre 1 ay aracın serviste kalması demek bazen servisin elinde yedek parça olmuyor yurt dışından gemiyle getirtmek zorunda kalınıyor (benim 307 nin kaputu gemi ile yurt dışından gelmişti mesela)

Eksper desen ayrı bir terane zaten keyfi gelecekte senin arabana gelip bakacak , bende eksper komşu şehir adanadan gelmişti 2 gün onun keyfini beklemiştik

Yani zor iş be kaza yapmakta sıkıntı servise arabanı bırakıp kaskodan yaptırtmakta

Hepsi zaman kaybı ve stres en iyisi aracı dikkatli kullanıp kaza yapmamak :)

Muhtemelen yarı yarıya gelir; karşı taraf kural uydurmuş ama sizin hatanız başka. Söylendiği üzere, o düz çizgi dönüş yapacak araçlar olacağından orada. Bekleyip geçmek gerekiyor, doğrusu da bu zaten. Karşı tarafın hatası bariz; sinyalsiz dönüş yapmak. Ayna kontrolü ikinci derece önemli görünüyor orada bence; zira teknik olarak ters şerittesiniz ve "o yönden araç gelemez" argümanı da haklı.

Her halükarda, sizin sağlığınız yerindeyse olan olmuş diyelim. Geçmiş olsun.

Bu arada kadın şoförlerin bu konuda hiçbir kabahati olmadığını iddia ediyorum. Her gün trafikte sinyalsiz şerit değiştirenlerin, dönenlerin neredeyse tamamı erkek. Kırmızıda geçenlerin tamamı erkek. Adana'da en sağ şeritten en sola dönenler yine erkek. Kadını erkeği yok bu işin, Türkiye gibi eğitim ortalaması çok düşük bir ülkede insanların bir eline ehliyet öbürüne araba anahtarı verirseniz kadını erkeği böyle yapar.

Geri