- Katılım
- 1 Tem 2007
- Mesajlar
- 113
- Tepkime puanı
- 0
- Puanları
- 0
3 sebeple gerçekleşir bu durum...
1-Anadolu ve Avrupa yakasında çalışan taksilerde,kaçak olarak çalışan araçlarda olur.Kaçak çalışan taksiler de diğer yakaya geçmezler kesinlikle.Ticari taşımacılıkla ilgilendiğimiz için bu konuyu çok iyi bildiğimi söyleyebilirim (Ticari taksi,Halk otobüsü,minibüs)
2-Özellikle organize suçlar için sahte plaka kullanılır.Eğer aracınızdan ön ya da arka plakanın sadece biri çalınırsa da büyük ihtimalle kapkaç,gasp...vs gibi küçük çaplı suçlarda kullanılır.
3-Valilik araçlarında,sivil askeri araçlarda,emniyet personelinin bazı departmanlarının araçlarında da kendi plakalarınızın kullanıldığını görebilirsiniz.
Not:3. durumda yapabileceğiniz hiçbir şey yok değil.Kimi kime şikayet edeceğiz mantığını kabul etmiyorum.Hak ve Hukuk her zaman,herkes için vardır... (Ama bu ülkenin askerine değil plaka,bizzat kendi arabamı veririm,bu da ayrı...)
+10000
Anahtarı ruhsatıda teslim eder arkama bakmadan çıkarım...