... kelebeğinden dolayı yanan arıza lambası

bjkcyborg

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
2006 Astra Twinport aracın devir saatindeki arıza lambası yandı. Lamba yandıktan sonra araçla 200km civarı yol yaptık ancak sürüşte herhangi bir problem yok. Özel servise götürdüğümde usta arızanın eski opel modellerindeki egr valfinin işini gören bir kelebekten kaynaklandığını söyledi. Bu kelebek değişirse sorun çözülür diyor ancak parçanın fiyatına 1000TL civarı diyorlar. Bu parçayı değiştirmeden sorunu çözemez miyiz? Bu arada arıza lambasının sürekli olarak yanmasının sorun yaratmayacağını, bu parçanın sadece yakıt tasarrufu sağladığını söylediler.

arızayı sildirseydin..
benim araçta 2-3 kere yandı aldığımızdan beri
sildiriyorum tekrar yanmıyor..;)
egr arıza veriyor ama o bir anlık kurum falan heralde...

tech2 ile siliyorlar arızayı birdaha arıza vermez.

Tech2 ile sildirsem ileride tekrar aynı sorunla karşılaşmaz mıyım? Araç henüz 43.000km de ve bu kadar pahalı bir parçanın değişmesi bana da mantıklı gelmiyor. Peki bu arıza önemsiz birşey mi ki arıza ışığı sönünce bi daha arıza vermiyor?

benim astranında geçen gün arıza ambası yandı,cihazda egr arızası çıktı,,,temizlemek için çıkarttık baya bi kirlenmiş ,,kurum birikmiş güzel bir temizikten sonra uyarı kayboldu,,

Yüksek devirle kullanılan araçlarda kurum bağlamıyor genelde biraz bu ara yüksek devirde kullanılan birde sizin modellerde oluyor mu bilmiyorum egr iptal edilebilir.

hocam araba silkeleme yapıyor mu?

Geri