kazalarda anlaşmayın

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan astracı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
peki adam alkollü ise nasıl anlayacaksınız polis olmadan?Sigortacı bu durumun muallakta olduğunu söylüyor.Dua edinde başınıza böyle bir durum gelirse adam alkollü olmasın.Özellikle düşük promilli alkolü anlamak çok zor.
raporda yazıyor zaten Karşı taraf alkollüyse, yaralamalı veya ölümle sonuçlanan kazalarda polis çağırmak zorunludur..

arkadaşlar eğer aracınızın kaskosu varsa ve karşı taraf ve ya siz suçu kabul ediyorsanız kendi aranızda rapor tutabilirsiniz. Ama taraflardan biri (yani suçsuz olan ) trafik poliçesinde aracını yaptıracaksa polis zabıtını bende öneriyorum. çünkü burdaki bir hasarda bir araca dosya açılabilmesi için kendi aralarında yapılan tutanağın doğrulunun onaylanması 10 gün sürdü.

Uygulama güzel ama bölünmüş yolda ters yönden gidip bide insanlara kafa tutan insanların yaşadığı bir ülkede ne kadar işe yarar bilemiyorum.

Bu ülkede işlemez arkadaşlar ben diyim yapacağım maxsimum şey paramı eğer suçsuzsam paramı o anda almak verirse hasar neyse 3 aşşağı 5 yukarı verirse olay biter yoksa polis çağırırım bi sürü öküz var piyasada

Tabii ya.. Anlaşmayın kendi aranızda, polis çağırın.. Güdülmeye alışmışız biz, illa bir bilirkişi gelecek dikte edecek ne yapılacağını, ne olduğunu.. Medeniyet bizim neyimize..

Eğer siz bu sistemi kullanmak isterseniz, kimse çamura yatamaz merak etmeyin.

Herhalde rapor tutturduğum ufak tefek (biri pek ufak değil) kaza sayısı 4 veya 5'tir, bir tanesinde bile alkol muayenesine girmişliğim yok (kazaya karışan da girmedi). Polis kokusundan mı anlıyor alkol olup olmadığını??

Kaldı ki.. Diyelim ki, kırmızıda geçtiniz, gittiniz yeşilde düzgün bi şekilde geçen adama bodos diye bindirdiniz. Adam da hafif alkollü, anladınız. Polis çağırdınız.

Adam alkollü olsa bile siz kazanın asli suçunu işlemiş durumdasınız. Kazanın suçu sizdedir. Size ceza ayrı yazılır, öteki adamın cezası ayrı halledilir.

Serhan'la bu konuda aynı fikirdeyim.Her gün yollarda yol verme yüzünden bir sürü kavga yaşanırken,maddi hasarlı bir kazada karşıdakinizin önce geçmiş olsun deyip anlaşmaya varacak ve sigorta kağıdına imza atacak birisi çıkma ihtimali ne yazık ki çok az.Eğer böyle bir kişiye denk gelirse o zaman yapılabilir.Allah korusun ama böyle bir kaza durumunda ben de polisin gelmesini tercih ederim.Bu güdülmek değildir,sadece bazı insanların suçunu kabul etmesi için bir otorite'nin ona suçlu olduğunu belirtmesinin gerektiği gerçeğidir..

bencede en güzeli trafik çagırmak zaten ceza yazmaktan başka işe yaramıyor bari onu yapsınlar

peki arkadaşlar, anlaşmayalım , polis bekleyelim.trafik kilitlensin, herkes beklesin, yüzlerce araç boşa beklesin, boşa yakıt yaksın, insanlar işlerine güçlerine geç kalsın..

alıntıdır :
Kaza yapanlar anlaşamadı kentte yaşam felç oldu

22 Nisan 2008Süleyman KAYA/İSTANBUL
5426572.jpg
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği çerçevesinde yapılan değişiklikle, trafikte maddi hasarla sonuçlanan kazalarda, tarafların dolduracağı "Maddi Hasarlı Kaza Tespit Tutanağı" uygulaması, 1 Nisan’dan itibaren uygulanmaya başlandı.

Ama kazalar yüzünden trafiğe rahatlatma getirmedi. İstanbul’da dün TEM otoylunda meydana gelen kaza, tarafların anlaşamaması yüzünden, ulaşımı felç etti. Tıkanan yollarda harcanan yakıtın, işgücü kayıplarının faturası ise hesaplanamıyor bile.

TRAFİK kanununda yapılan yeni değişiklikle maddi hasarlı kazalarda, trafik sıkışıklığını önlemek için sürücülerin kendi aralarında anlaşıp "Maddi Hasarlı Kaza Tespit tutanağı" doldurması uygulaması, bekleneni veremiyor. Dün sabah TEM Otoyolu, Seyrantepe mevkiinde kaza yapan sürücüler anlaşamayınca tüm kentte sıkıntı dolu saatler yaşandı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne gidiş yönünde saat 07.30 sıralarında bir minibüs sürücüsü ile bir otomobilin sürücüsü dikkatsizlik sonucu çarpıştı. Minibüs çarpışmanın etkisiyle yan dönüp 3 şeritlik yolun iki şeridini trafiğe kapadı. Kaza, İstanbulluların işlerine gitmek için yola çıktığı saatlerde meydana geldiği için, köprüye gidiş yönü bir anda kilitlendi ve giderek uzayan bir yığılma oluştu.

Otoyolun Edirne’ye gidiş yönündeki sürücüler de meraktan yavaşlayıp kazayı izlemeye başlayınca bu yönde de trafik yoğunlaştı. Kazaya karışan iki sürücü, zabıt tutturmak için polis ekibi beklerken trafik her geçen saniye daha da yoğunlaştı ve Edirne yönünde Gaziosmanpaşa’ya, Köprü yönünde de Etiler’e kadar uzadı.

Olay yerine gelen trafik ekipleri bir taraftan kazaya karışan araçları yoldan kaldırırken diğer yandan da kilitlenen trafiği açmak için çalışmalara başladı. Ancak kilitlenen yüzünden çok sayıda kişi, işine geç kaldı, havalimanına gidenler uçaklarını kaçırdı.

Bu arada sadece maddi hasarla biten kazaya karışan iki sürücünün anlaşamaması nedeniyle zaman kaybının yanı sıra, büyük miktarda da maddi kayıp meydana geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü, Karayolları Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği çerçevesinde 1 Nisan’da başlattığı uygulamaya göre maddi hasarlı trafik kazalarının tespiti ve değerlendirilmesi sigorta şirketlerine bırakıldı. Yeni uygulamanın birinci amacı polis beklerken trafiğin sıkışmasını ve sürücülerin saatlerce beklemesini önlemek.

link: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8756947.asp?gid=229&sz=67907

Arkadaşlar ben geçen yıl bir kaza yapmıştım. Karşı şeritten benim şeridime geçti araç ve frene bile basmaya zaman kalmadan kafa kafaya girdik. Karşı aracı kullanan şahıs üstlendi masrafları, tamirciye gittik. 750 Lira fiyat çıkarınca bizim araca bu kez karşıdaki vatandaşın babası ödemekten vazgeçti. Bir sürü tantana çıktı. Adam pazarlık yapmaya başladı bizimle yok 300 veriyim yok 400 veriyim. Sonra yaptırma çek git dedim. Sonra geri döndü paranın tamamını verdi.
Uzun lafın kısası kesinlikle resmi belgelere dayanmayan bir işe girmeyin arkadaşlar. mümkünse eğer trafik polisinden yardım isteyin, polisle çözmeye çalışın. Allah kaza bela vermesin.

Adam vuruyor kacıyor polis cagırıp tutanak tutturuyoruz adamın plakası belli herseyi belli şikayetçi oluyoruz araç başka şehire kayıtlı olduğu için ulaşılamıyor yine biz aracı kendi kaskomuzdan yaptırıyoruz ustunede kasko bozuluyor burası böyle bir ülke işte.

ben kaza tutanağına kendimiz % 50-100 kusurlu falan die yazılıo sanıodum..
yani dielim birine arkadan çarptım poliste gelse %100 ben kusuruluyum yazarım forma kaskom bozulur ama poliste gelse öle olcak.. sonuçta beklememiş hemde trafiği felç etmemiş olurum benim sigortamdan adamın işi, benim kaskomdanda benim işim yapılır sanıodum
öle deil yani ?

Geri