kazalarda anlaşmayın

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan astracı
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sımdı alasma mevzu nasıl oluyo bı acıklarmısınız arkadaslar kımse ben sucluyum demez helede bızım turk ınsanı,yenı duruma gore sımdı kaza yapınca olayın bır krekosı cızılıp olay anlatılmıyomu yoksa nasıl oluyo taraflar ben sucluyum dıye kendılerımı karar verıyo olaya sacmalık hem zaten karar verıldıyse adam ben sucluyum dedıyse sıgorta sırketlerı neden daha heyet topluyo sacma sapan ısler yaaaa

arkadaşlar sizleri anlamak zor gelişmiş bircok ülkede bu uygulama var ve tıkır tıkır da işliyor senelerdir TÜRK MİLLETİNİN ne eksiği var,bizler medeni insanlar olmayı beceremeyecek ve ya öğrenemeyecek miyiz bu uygulama faydalı ve eninde sonunda herkes alışacak buradaki maksat polisin işini hafifletmek değil
ufak tefek kazalarda cabucak anlaşıp trafiğin akışını engellememek adam kavşakta ufacık bir çizik için aracı olduğu yerde inatla bırakıp saatlerce polis bekliyor,trafiğin içine ediyor olur mu böyle saçmalık burada sorun sigortacıların sorunu onlar bile olumsuz fikir beyan etmemiş neden çünki mantıklı ve makul olan uygulama bu ve herkes de alışmak zorunda

bir kere herşeyden önce göz ardı edilen çok önemli bir nokta var.kaza sonrası doldurgunuz tutanakta suç oranı, suçlu, hatalı kim vb. BELİRLEMİYORSUNUZ.Zaten tutanakta da böyle bir kısım mevcut değil.Sizin yapacagınız olayı anlatmak, A aracı bu yönden geldi böyle yaptı, B aracı bu yönden geldi şöyle oldu şeklinde.Yapılması gereken detaylı anlatım.Hangi hızda seyrettiğiniz, hangi seritte oldugunuz vb detaylar önemli.Kimin kusurlu olduguna, formları inceleyen TRAMER denen şirket karrar veriyor.

Foto istenmesinin sebebi de daha dogru karar verebilmek.Artık polisler de çok ciddi kazalar dışında gelip tutanak tutmuyor.Mutlaka anlaşmak durumundasınız.Karşı taraf kabul etmez, formu doldurmaz, evraklarını göstermez yada herhangi gizlemek istediği birşey vardır( alkol, eksik evrak, yetersiz ehliyet vb) o zaman durumu belirterek polis çağırmak gerekiyor.

Bu ülkede işlemez arkadaşlar ben diyim yapacağım maxsimum şey paramı eğer suçsuzsam paramı o anda almak verirse hasar neyse 3 aşşağı 5 yukarı verirse olay biter yoksa polis çağırırım bi sürü öküz var piyasada

Tabii ya.. Anlaşmayın kendi aranızda, polis çağırın.. Güdülmeye alışmışız biz, illa bir bilirkişi gelecek dikte edecek ne yapılacağını, ne olduğunu.. Medeniyet bizim neyimize..

Eğer siz bu sistemi kullanmak isterseniz, kimse çamura yatamaz merak etmeyin.

bir kere herşeyden önce göz ardı edilen çok önemli bir nokta var.kaza sonrası doldurgunuz tutanakta suç oranı, suçlu, hatalı kim vb. BELİRLEMİYORSUNUZ.Zaten tutanakta da böyle bir kısım mevcut değil.Sizin yapacagınız olayı anlatmak, A aracı bu yönden geldi böyle yaptı, B aracı bu yönden geldi şöyle oldu şeklinde.Yapılması gereken detaylı anlatım.Hangi hızda seyrettiğiniz, hangi seritte oldugunuz vb detaylar önemli.Kimin kusurlu olduguna, formları inceleyen TRAMER denen şirket karrar veriyor.

Foto istenmesinin sebebi de daha dogru karar verebilmek.Artık polisler de çok ciddi kazalar dışında gelip tutanak tutmuyor.Mutlaka anlaşmak durumundasınız.Karşı taraf kabul etmez, formu doldurmaz, evraklarını göstermez yada herhangi gizlemek istediği birşey vardır( alkol, eksik evrak, yetersiz ehliyet vb) o zaman durumu belirterek polis çağırmak gerekiyor.

eee tutanağın ortasında seçenekler var kırmızı ışık ihlalinde bulunmak vs. yanlarında da işaretlemek için kutucuk var ayrıca aşağıda olay yerinin krokisini çizmek için boş alanda var herşey ortada oluyo bence kimin suçlu olup olmadığı tutanakla belli oluyo zaten 2 tane de resim eklendimi olay bitmiştir bence

arkadaşlar sizleri anlamak zor gelişmiş bircok ülkede bu uygulama var ve tıkır tıkır da işliyor senelerdir TÜRK MİLLETİNİN ne eksiği var,bizler medeni insanlar olmayı beceremeyecek ve ya öğrenemeyecek miyiz bu uygulama faydalı ve eninde sonunda herkes alışacak buradaki maksat polisin işini hafifletmek değil
ufak tefek kazalarda cabucak anlaşıp trafiğin akışını engellememek adam kavşakta ufacık bir çizik için aracı olduğu yerde inatla bırakıp saatlerce polis bekliyor,trafiğin içine ediyor olur mu böyle saçmalık burada sorun sigortacıların sorunu onlar bile olumsuz fikir beyan etmemiş neden çünki mantıklı ve makul olan uygulama bu ve herkes de alışmak zorunda

:alkis: :alkis: :alkis: niye kavga edilsinki????? ben bunu anlamıyorum. sigorta parayı ödüyor. sigorta harcından 1 yıl sonra 10 lira fazla yatar. hepsi bu. daha öncede dedim bunu; tam 4,5 saat bekleyip polisin gelmediği durumu yaşadım ben. şimdi hiç gelmiyor. mecburen alışılacak buna.

eee tutanağın ortasında seçenekler var kırmızı ışık ihlalinde bulunmak vs. yanlarında da işaretlemek için kutucuk var ayrıca aşağıda olay yerinin krokisini çizmek için boş alanda var herşey ortada oluyo bence kimin suçlu olup olmadığı tutanakla belli oluyo zaten 2 tane de resim eklendimi olay bitmiştir bence

tutanakta olayı anlatınca suçlu kimmiş neymiş meydana çıkacak, zaten kimse hata yapmazsa, kaza da olmaz degil mi :) herkes forma olanı yazar,kutucugu işaretler,imzasını da atarsa sorun kalmaz

peki adam alkollü ise nasıl anlayacaksınız polis olmadan?Sigortacı bu durumun muallakta olduğunu söylüyor.Dua edinde başınıza böyle bir durum gelirse adam alkollü olmasın.Özellikle düşük promilli alkolü anlamak çok zor.

Herhalde rapor tutturduğum ufak tefek (biri pek ufak değil) kaza sayısı 4 veya 5'tir, bir tanesinde bile alkol muayenesine girmişliğim yok (kazaya karışan da girmedi). Polis kokusundan mı anlıyor alkol olup olmadığını??

Kaldı ki.. Diyelim ki, kırmızıda geçtiniz, gittiniz yeşilde düzgün bi şekilde geçen adama bodos diye bindirdiniz. Adam da hafif alkollü, anladınız. Polis çağırdınız.

Adam alkollü olsa bile siz kazanın asli suçunu işlemiş durumdasınız. Kazanın suçu sizdedir. Size ceza ayrı yazılır, öteki adamın cezası ayrı halledilir.

Geri