Kayserili Var Mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Gökhan_55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yerli köylü olayına pek takılmıyorum. Bu tıpkı takım tutmak gibi. Ben Beşiktaş taraftarıyım, ama takım içinde ölmüyorum yani. Kayseri maçlarında kayseri 'yi tutarım. Kayseri tarihine baktığımızda, osmanlı vilayetleri içinde müslüman nüfusu en az olan illerden. Yani nüfus dışardan gelmiş. Hadi onu da geçin, en en göbek kayseriliyim diyen kaç yüz yıl geriye gidebilir ki? Eninde sonunda atalarımız bir yerlerden sonradan gelmiş. Kayseride yaratıldım diyebilen var mı? Birinin dedesi 250 yıl önce gelmiş, ötekininki 100 yıl önce gelmiş. Tek fark bu.
Hz. Mevlanayı okuyun. Seydi Burhanettin hazretleri pek görünmez ve Mevlana hazretlerine sorarlar. Hocam görünmüyor, nerelerde diye. Bir rum diyarına gitti der. Gittiği ve son nefesini verdiği rum diyarı Kayseri'dir. Türbesi Kayseri Seydi Burhanettin Türbesindedir. Nur içinde yatsın. Bkz. Mevlananın hayatı.

bizde öyle bir ayrım yapmıyoruz ama

tutupta develinin insan ben kayserili değil develiliyim demiyormu???

düşmanca bakmıyormu?

cok saçma elbet ama neyi neden inkar ediyor hayret doğrusu....

Develi çok uzun yıllardır il olmaya çalışıyor belki ondandır. Önce kendilerini şartlandırıp kayseriden soyutlamak istemiş olabilirler. Kayseri'ye çok yakın olduğu için il yapılmıyor. Yoksa birçok ilden daha büyük.
Develi otobüslerinin Kayseri'ye uğramadan istanbul ve Ankaraya gittiklerini öğrenince çok şaşırmıştım. Nevşehirliler bile Kayseri'ye uğrayıp tekrar geri batıya gidiyorlar. Bizimkilerin kaprisine bak...

işte böyle

:):)

bizde öyle bir ayrım yapmıyoruz ama

tutupta develinin insan ben kayserili değil develiliyim demiyormu???

düşmanca bakmıyormu?

cok saçma elbet ama neyi neden inkar ediyor hayret doğrusu....

develili değilim!memleket takıntım hiçbir zaman olmadı!en kısa zamanda bir kayserili düğünü görmeni öneririm ya da has kayserililerden recep çalkanerin aslan gayserilim adlı çalışmasını incelersen memleketimizi daha iyi tanırsıngelelim kayserilinin yerlisinin, köylülerini sevmemeleri meselesine bu konuda fikrini merak eden yokken atlaman, ardından da ayrım yapmamaktan bahsetmen tuhaf ve komik. son olarak eğer yolun düşer de develiye uğrayıp misafirleri olursan "düşmanca" kelimesinden utanırsın...

develili değilim!memleket takıntım hiçbir zaman olmadı!en kısa zamanda bir kayserili düğünü görmeni öneririm ya da has kayserililerden recep çalkanerin aslan gayserilim adlı çalışmasını incelersen memleketimizi daha iyi tanırsıngelelim kayserilinin yerlisinin, köylülerini sevmemeleri meselesine bu konuda fikrini merak eden yokken atlaman, ardından da ayrım yapmamaktan bahsetmen tuhaf ve komik. son olarak eğer yolun düşer de develiye uğrayıp misafirleri olursan "düşmanca" kelimesinden utanırsın...

Takıntın olmaması benim attıgım lafa atlamandan belli...
o HAS recep çalkaner dediğin zat-i muhterem dedim cocukluk arkadaşı.
ben söyledim bişeye atlamadım lafıma atlayan sanırım sensin;) ,
komik olana bişey yok zaten.
yolum her 2 ayda bir düşüyor ve cok akrabam var develide hiiiiiiiç merak etme...
daha ramazan bayramının 2-3. güün develideydim sabahtan akşama kadar.
Utanılacak hiiiiç bişey söylemedim, söylememde, utanmamda....

benim dediğimi burdaki herkes kabul etti bir tek sen kabul etmedin ilginç:confused: ,

neyse topic'i daha fazla kirletmeye gerek yok...
özelden yaz cevap veririm....

işin garip tarafı 1 önceki sayfadada şunu yazmışsın ne garip:confused: :rolleyes:

köylüleri de yerlilerini sevmezler..

Melikgazi zaten benim mahallem:)....
tüh nasıl kacırdık ben alırdım:D:D

Kayseri meydanda
resimin oldugu meydan kalenin başlangıcı, yer altı çarşısının girişi hemen, orda Pastırmacı Hayrullah vardır...
Hayrullah amcanın oğlu şuanda orda satış yapmakta en güzel pastırma(gercek kayseri pastırması) orda satılır:)

müslümoğlu eniyidir pastırmada:D

hade lenn.....

çarşıda YAGCIOĞLU gıda var hem bizim akraba hem güzel malı vardır;)...

:D:D para yabancıya gitmesin...

Geri