KATALYSATOR iptali_?

bende 99 model corsa var bugün muayane götürdüm katalizatör yok diye geri gönderdiler sanayide 300 ytl demişler.
değişmeden muayenede olmuyor. bence iptal ettirmeyin araba rahatlayacak diye 300 ytl ödemeyin

bu konuyla ilgili çok makalae okudum benzinli araçlarda hiç tavsiye edilmiyor çünkü yanmamış yakıtı tekrar gönderip yanmasını sağlıyor .ayrıca geri beslemeyi tam yapamadığı için 1ve 2. viteslerde özellikle yokuşlarda güç kaybı yaşanıyor .egzoz gazı motoru çok büyük bir hızla terk ettiği ve konvertör gibi önünde bunu yavaşlatan bir parça olmayacağı için lamda sensörünü bozacak beyinde hava yakıt karışımını abuk subuk ayarlayıp çok yakmanıza neden olacaktır.uzmanlar kat iptalinin ancak yazılımla desteklenirse 3-5 beygir artısı olacağını belirtiyor.bend de iptal fakat benim aracım dizel ve torku zaten yüksek ve mehmet usta araca chip yaptığı için alt devirlerde canlılık kaybolmadı.iptal edise bile yerine kaliteli bir susturucu takmanızı tavsiye ederim.

beyaz Güvercine kesinlikle katılıyorum fakat ses faktörünü unutmayalım arkadaşlar...
Arabasını nerdeyse herkezden Çok seven insanlar var bunuda unutmayalım...

ben söktürdüm birde cold air intake var.. geri basınç kaybı olduğu için alt devirlerde biraz cansızlaştı ama o kadr etkilemiyor üst devirlerde fark ediyor..
ancak kat yerine iyi bir usuturucu taktır hem ses açısından hem de arka susturuculara alev gittiğinden susturucuların ömrünü kısaltabilir buda ilave masraf demek ona göre....

2 yıllık konu hortlamıs:)

ters basınc kaybı olmasın diye içi girintili çıkıntılı tepeciklerle dolu susturucular var ;)

Muayene konusunda farklı görüşler var. Hangisine inanalım?

Son düzenleme:
ben daha 6 ay önce kat iptali ile geçtim vallaha...

kat iptali yapılıp yerine susturucu takılmışsa
sanırım onu kat zannediyorlar :)))

benimde kat. iptal yerinde susturucu var taktırdıgım günden beri hic bi degisiklik fark etmedim ne yakt ne performans

Geri