Katalitik konvertör !!!

Benden söylemesi çıkan parçayı bir kenara koyun dursun muayeneden geçmemesi durumunda can simidi olur size. Atmayın yani.

ustaya gösterdim sökmeyelim dedi.Bizim usta çevreci çıktı :)

:) Ben söktürdüm içindeki taşların tamamı yerinden oynadı idi :D Takır tukur edip duruyordu. Sahte olanı takıldı ama iki kere muayeneden rahat bir şekilde geçtim :D

Katalizatörün içi fincandır bal peteğinden inçe şekilde dökülmüş petek halinde %90 içi kırılmıştır özellikle 2003 öncesi opellerde yere yakın kısımdadır e çabuk dağılır. Çok basit bir şekilde egzozcuna git ve katalizatör ü boşalttırt içini bir kenardan açar ve parçaları boşaltır kırılmışsa tabi kırılmamışsada kırıp boşaltır sonra aynı şekilde geri kaynatır böylelikle muayne sorunuda ortadan kalkar aracın alt devirdeki güç düşmesinide pek hissetmezsin üst devirdede çok canlanmaz orta egzoz u sökmediğin takdirde.

Senin bu dediklerini yapacak usta varsa hemen gideyim. :) Benim ustalar çevreci herhalde bunda sorun yok kalsın diyorlar :)

Senin bu dediklerini yapacak usta varsa hemen gideyim. :) Benim ustalar çevreci herhalde bunda sorun yok kalsın diyorlar :)

Ne ustası? Mekanik ilgilenmez. Egzozcuya git kalsın diyen çıkmaz. Yapıp paranı alıp gönderirler iki dakika.

:) Ben söktürdüm içindeki taşların tamamı yerinden oynadı idi :D Takır tukur edip duruyordu. Sahte olanı takıldı ama iki kere muayeneden rahat bir şekilde geçtim :D
ben söküldüğünde muayenede sorun olmuyor diye biliyorum.

Ne ustası? Mekanik ilgilenmez. Egzozcuya git kalsın diyen çıkmaz. Yapıp paranı alıp gönderirler iki dakika.

paranı alıp göndeririler diyonda paran kaldı mı diye sorsana kardeşim :) Bu sanayicilerin yüzde sekseni dolandırıcı.ufak yağ kaçakları vardı baskı balata filan değiştireyim dedim 400 tl ye anlaştım iş bittikten sonra 600 tl hesap çıkardı adi herifler.Yok onu değiştirdik yok bunu değiştirdik banıa sormadan değiştirmişler bende bana mı sordunuz dedim sökün geriye dedim o şekilde 450 liraya anlaştık ama bundan sonra gitmem :)

ben söküldüğünde muayenede sorun olmuyor diye biliyorum.

Bizim arkadaş söktürdü. O zaman değişimi yapan usta bunu sen yine al bir kenara koy muayenede isterlerse takarız demiş ve aynen öyle de olmuş. Eskiyi taktırdı geçti. Ama ben taktırırken bire bir benzerini aldım :D yan yana koyduğunda anlamak mümkün değil. Tabi içini açmazsan :D

katalitik tıkanınca sanırım egzoz gazı içeride sıkışma yaptırıyor ve aracın boğulmasına ve düşük viteslerde devirlerde güç kaybı yaşattırıyor. konvektörü söktürmeden önce bence bir kez aracın beynıne yenı versıyon format atılmalı die düşünüyorum..sizce daha mantıklı değilmi.bu sayede sorun düzelebilir.( çekişte düşüklük var ise)

Bizim arkadaş söktürdü. O zaman değişimi yapan usta bunu sen yine al bir kenara koy muayenede isterlerse takarız demiş ve aynen öyle de olmuş. Eskiyi taktırdı geçti. Ama ben taktırırken bire bir benzerini aldım :D yan yana koyduğunda anlamak mümkün değil. Tabi içini açmazsan :D

:) tamm saol önerilerin için :)

katalitik tıkanınca sanırım egzoz gazı içeride sıkışma yaptırıyor ve aracın boğulmasına ve düşük viteslerde devirlerde güç kaybı yaşattırıyor. konvektörü söktürmeden önce bence bir kez aracın beynıne yenı versıyon format atılmalı die düşünüyorum..sizce daha mantıklı değilmi.bu sayede sorun düzelebilir.( çekişte düşüklük var ise)

aynen kardeşim ya araç düşük devirlerde çok güç kaybediyor.s Bu yeni versiyon format araca tam olarak uyumlu oluyor mu ? eğer olmayacaksa hiç gerek yok :)

Geri