Katalitik konvertor nerede?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan opelbaba
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

opelbaba

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba ben Burak, aracım 2001 model opel corsa c, bugün arabamın arka susturucunu değiştirdim, egsoz ile susturucu bağlantısı çatlamış arası baya bir açılmıştı. Değiştirme işlemi bittikten sonra aklımda bir şüphe belirdi. Bazı kötü niyetli egsozcuların katalitik konvertoru söküp aldığını duymuştum. Doğrumudur böyle bişey olabilirmi? Ben egsozcuya katalitik konvertorun nerde olduğunu sorduğumda abi o arkada değil arabanın önünde dedi görebilirmiyim diye sorduğumda beraber arabanın altına indik ve bana ön kısmı gösterdi ancak benim ön tarafta karter koruyucu demiri olduğundan göremedik. Bu bilgiler doğrumudur? İçimi rahatlatırsanız sevinirim.

katalitik konvertörü sökülen aracın sesi değişir ve doğru o parça ön orta kısımda susturucuya yakın bir yerdedir

Teşekkür ettim, çok pahalı bi malzemeymiş 1500 ytl üzerinde. Neden o kadar pahalı onu da anlamadım zaten.

aracın onunde ama kartel muhafazanında altında kalmaz orta susturucun hemen onundedir neden pahalı ıcındekı malzemenın maliyeti buna sebep

Teşekkür ettim, çok pahalı bi malzemeymiş 1500 ytl üzerinde. Neden o kadar pahalı onu da anlamadım zaten.
içinde egzost gazını süzen kılcal damarları olan seramik var bu yüzden pahalı

Bana aracın karter muhafazasının olduğu yeri göstermişti ve bunun altında demişti. Acaba arabadan arabaya yeri değişiormu? Bir ustaya götürüp sormanın haricinde en kolay nasıl anlarım?
Orta susturucuyu da gördüm bu arada onu da gösterdi. Ama onun önünde öyle bir şey yok dümdüz egsoz borusu gidiyor öne kadar.
Eşeklik ettim aslında aracın başında durmadım bu işlem yapılırken şimdi de kendi kendime dert edindim.

dert edecek birşey yok sesde değişme ya da aracta hafif performans artısı var mı en kötü gidersiniz bir egzostcuya kontrol ettirirsiniz millet özellikle iptal ettiriyor zaten bence fazla takmayın kafanıza

araç z motorsa katalizör hemen egzos çıkışının orda yani alttan bakınca karter korumasını üstünde kalıyo gözükmüyo

araç z motorsa katalizör hemen egzos çıkışının orda yani alttan bakınca karter korumasını üstünde kalıyo gözükmüyo
astra g ye baktırdım duz boru yapmıslar dıye egzozcuya goturdum dedım katalızorun oraya bos susturucu koydutcaktım egsozcu dedı bunun katalızoru manıfoldla bırlesık orta eksozun orda onunde olması lazım dırek yapılmıs dedım orjınalı bu dedı ama katalızor yerı yuvası var dı araabının dosemesınde bılmıyom valla ole soledı gozukmuyo gercekten baktım falan karter koruma falan sokulecekmıs gorusnmesı ıcın:)

Selamlar Bluefear kardes,

dogru soylemis gittiğin yer, ben bi ara içini boşalttırmayı dusunuyodum cunku dokum malzemeden hemen manifold sonrasına baglı old.dan kesip yerine duz boru olmuyo, koruman varsa goremezsin. Kafana takma ordadır.

Geri