Katalitik konvertör lambası arasıra yanıp sönüyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan mtn1543
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mtn1543

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Arkadaşlar merhaba. Aracım yolda giderken bu lambayı yaktı. Yaklaşık 5 hafta önce yine ayni lambayi yakmisti 3-4 gün böyle yanık gezdim sonunda makinaya bağlatmak icin sanayiye götürüyordum kendi kendine söndü.ama yinede makineye bağlandı bir sorun gözukmedi. Ama bugun yine yakti. Gaz pedal ile kontrol ettim herhangi bir kod yazmiyor.kisa bir video cektim. Aracim 2007 corsa d 1.3 dizel.

https://www.youtube.com/watch?v=189g34d9OzY&feature=youtu.be

Lpg varsa yanar söner kafasına göre takılır.

Yakıtı nerden alıyosunuz?

Yakıtı nerden alıyosunuz?

bp ultimate hocam. basınç pompası yakıt kaçırıyordu. conta tamir kiti ile tamir oldu 1 hafta sonra bu ikazı yaktı tam sanayiye götürürken söndü. makinaya bağlattım bir problem gözükmedi.

Yakıtınız da problem yok o zaman güvenilir yerden almışsınız zaten. Arızayı kaydetmesi de tuhaf. Arıza lambası kimbilir neden dolayı yakıyodur. Yakan anı denk getirip pc ye bağlatmanız lazım. Yada sürekli yakmasını bekleyeceksiniz. Periyodik bakımlarını yapıp devam o zaman mazot filtresi önemlidir aman dikkat. Basınç pompası dediğiniz mazot pompası mı? Yoksa motor kısmında bi basınçla ilgili birşey miydi? Aslında çektiğiniz videoda hata kodunu bidiriyor gibime geldi. 6341 videodan mıdır nedir tam anlaşılmıyor arıza lambasının yanıp sönme sayılarını bi dahakine not ederseniz arızza kodunu öğrenmiş olursunuz. İlk mesela 6 kere yanıp sönmesi 6 demek boşluk 4 kere yanıp sönmesi 4 bunları yanyana koydu mu arıza kodunuzu öğrenmiş olursunuz. Forumda Corsası olanlar daha çok yardımcı olacaktır size.

Son düzenleme:
Yakıtınız da problem yok o zaman güvenilir yerden almışsınız zaten. Arızayı kaydetmesi de tuhaf. Arıza lambası kimbilir neden dolayı yakıyodur. Yakan anı denk getirip pc ye bağlatmanız lazım. Yada sürekli yakmasını bekleyeceksiniz. Periyodik bakımlarını yapıp devam o zaman mazot filtresi önemlidir aman dikkat. Basınç pompası dediğiniz mazot pompası mı? Yoksa motor kısmında bi basınçla ilgili birşey miydi? Aslında çektiğiniz videoda hata kodunu bidiriyor gibime geldi. 6341 videodan mıdır nedir tam anlaşılmıyor arıza lambasının yanıp sönme sayılarını bi dahakine not ederseniz arızza kodunu öğrenmiş olursunuz. İlk mesela 6 kere yanıp sönmesi 6 demek boşluk 4 kere yanıp sönmesi 4 bunları yanyana koydu mu arıza kodunuzu öğrenmiş olursunuz. Forumda Corsası olanlar daha çok yardımcı olacaktır size.

galiba mazot pompası oluyor hocam . bu mazot kaçırırken çektiğim hali http://i.hizliresim.com/5MkGJL.jpg
mazot filterini ekim ayında bakımda değiştirdim delphi marka aldım . kod olayını ekranda çıkacak diye bekliyordum :D öğrendiğim iyi oldu

sorun halloldu bugün cihaza bağlandı egr arıza verdi. çıkartılıp temizlendi şimdi sorun yok

Geri