Selamlar,
2000 Model vectra sahibiyim. Yaklaşık 1 yıl kadar önce aracımda sürekli motor arıza ışığı yanıyordu ve birden bire gaz kesip güç düşüşü oluyordu. Birçok şeyi değiştirdik ve sonuçta motorun içinden kaynaklanan bir arıza olduğuna karar verdik. Motor contasında iki piston arasında bir aşınma olduğunu fark ettiler ve contayı değiştirdik. Bununla beraber kurum temizliği v.s de yapıldı. Ve sonuç inanılmazdı. Aracımı tanımaz hale gelmiştim. ARıza ışığıda vermiyordu, inanılmaz derecedede serileşmişti.
Fakat 1 hafta sonra aracın altını bir gece yol üstüne içine taş koyarak attıkları bir poşetten geçerken vurdum. Manifoldun oradan çatlama yaptı. Darbeyi katalizörden almış ve motora bağlantı noktasından çatlama yaptırdı. oradaki çatlağı değişmeden onardılar.
Şimdi benim sorum şu olacak. Bana şunu demişti servis. Allahtan katalizöre birşey olmamış yoksa çok pahalıydı demişti. Ama köşesinde bir eziklik söz konusuydu kendim görmüştüm. Zaten oradan alınan darbenin motor bağlantı noktasından çatlama yapmasına sebep olacak gücü tahmin edebilirsiniz. Ve bu olaydan sonra aracın performansı hissedilir derecede düştü. Bu katalizör performansa bu kadar etki edebilirmi. İçinde bir dağılma v.s olduğundan bu kadar hantallaşmış olabilir mi? Bu katalizör tamir edilebiliyor mu?
Teşekkürler