Şimdilerde reklamlarda çıkıyor. Sigorta yaptırırken ne satın aldığınızı iyi araştırın. Ben şu anda ismini vermek istemediğim (çalıştığımız şirketin reklamını yapıyoruz demesinler diye) bir sigorta şirketinde yönetici olarak çalışıyorum. O yüzden ufak bir tavsiyede bulunmak istedim.
Bilirsiniz kasko larda karşı tarafa vereceğiniz zararlar için mali mesuliyet maddesi vardır. Bu maddedeki teminatı, sigortacılar düşük pirim çıksın diye küçük tutarlar. (Örn: 5.000 YTl gibi) ama siz suçlu olarak başka bir arabayı haşat ettiğinizde 5.000 Kasko 5.000 YTL Zorunlu trafik max 10.000 ytl alırsınız. Eğer ki zincirleme bir kaza ya sebep olduysanız vay halinize. Geçenlerde öyle bir müşteri geldi. Ordan biliyorum. Adamın poliçesinde mali mesuliyet 5.000 YTL imiş. Otobanda bu adam yüüzünden 4 araba haşat olmuş. Adamdan istenen para 20.000 YTL ama Zorunlu Trafik+kasko 10.000 YTL ediyor. adam 10.000 YTL yi cebinden ödedi.
Halbuki mali malimesuliyeti teminatını 30.000 YTL yapsaydı vereceği pirim farkı 32 YTL idi.

(