Karlı Yollarda, Kar Paleti - Zincir - Kar Çorabı ? Hangisini kullanmalıyız ?

OKANCAANNN

Başkan
34-İstanbul
Katılım
19 Ağu 2020
Mesajlar
888
Tepki puanı
1,398
Puanları
93
Siteyi ziyaret et
Merhabalar, bu konuda bildiğiniz üzere dünyamızın genel olarak iklim değişiklikleri ve küresel ısınmanın etkisiyle mevsimlerde değişik doğa olaylarına raslayabiliyoruz. Örnek verecek olursak İstanbul için geçmiş yıllara göre geçtiğimiz haftalarda bir anda kar yağışının etkisiyle bir çok vatandaşımız mağdur duruma düştü. Peki bunun nedenleri neydi ?

1. İstanbul da yaşayanların kafasında, yılda bir kere kar yağıyor oda zaten tutmuyor mantığıyla kış lastiğine geçilmemesi
2.Kar yağarsa arabayı bırakırım çıkartmam.
3.Doların etkisiyle fiyatlarında artış olduğu için ciddi bir fiyatlara satılan kar lastiğini alacak gücü olmayanlar.
4.Karlı yollarda araç kullanma tecrübesizliği.
5.Acemi şoförlerin artışı, ( Pandemiyle insanların özel araç satın almada artış olduğu için buna bağlı olarak yeni ehliyet sahibi olmuş ve trafikte tecrübe etmemiş şoförlerdeki artış.)
6.Yollardaki yetersiz, tuzlama vs. belediyelerin tedbirsizliği.

Bunların tamamı birleştiğinde akıcı bir trafik olmadığı için yolda kalan araçların trafiği tıkaması sonucu bütün anayollar yaklaşık olarak 12-18 saat arası hafif düzeyde akış sağlanmasına rağmen tıkalı kalmıştır.
Buna benzer Bolu- Ankara yolunda araçların kazaları nedeniyle ve yoğun yağar kar altında yolların tamamen kapanmasını neden olmuştu. Özellikle sıklıkla şehirler arası yolculuk yapıyorsa ve bu tarz durumlarla karşı karşıya kalmamk adına kendimizi ve aracımızı bu tip durumlara hazır hale getirmeliyiz.

1. Lastik Zincirleri

Çeşit çeşit ve marka marka türlü lastiğe uyumsağlayan ama uzun vadede aracımızın rot-balansına zarar veren ve genel anlamda aracımızı kullanırken aşırı bir titreşimle yol tutuşunu sağlayan yardımcı malzemedir. Genel olarak takması uğraştırıcı ve sürekli kullanılmadığı için 1-2 kullanımdan sonra paslanmaya mağruz kalır. Ve bazen yüksek tonajlı araçlarda çok fazla zorlandığında kopmasına neden olabilir.

Fiyat aralığı 200tl - 700tl arasında değişmektedir. Alırken aracınızın lastik ölçülerine dikkat ederek ve mutlaka kurulum videosunu izleyerek takmalısınız.

11166273699890.jpg


2.Kar Paleti

Değişik markaların pratik çözümleri olarak adlandırısa da çok sağlam görünmeyen malzemelerdir. Bu çeşitte pratiklik söz konusu olmasına rağmen araştırma yaptığımızda çok pahalı olanlara da raslayabilirsiniz. Kullanıcı yorumlarına bakıldığı zaman aşağıda görmüş olduğunuz 1. resimdeki tamamen fiyasko kesinlikle alınmamalı. 2. resimdeki bir kurtarıcı olabilir. 3. Bazı buzlu yollarda hiç işe yaramayabilir.
fiyat aralığı 1. nolu resim ortalama 75 tl diğer ürünler 450tl- 1400tl arasında değişmektedir.

9789967892530.jpg
10475540217906.jpg
10475540480050.jpg







3. Kar Çorabı.

Karlı ve Buzlu yol koşullarında eşsiz yol tutuşu ve direksiyon hakimiyeti sağlayan Matte Kar Çorapları, yola tutunma özelliği ve dayanıklılığı son derece yüksek ileri teknoloji tekstil ürünlerinden imal edilmiştir.

Uluslararası test, sertifikalandırma kuruluşları ve tüm araç üreticileri tarafından yüksek güvenli sürüş sağladığı onaylanmış; tüm Avrupa, Amerika ve Kuzey Ülkelerinde 20 yıldan uzun süredir zincir yerine kullanılmaktadır.

Bilindiği üzere eski tip zincirler ilk kullanım sonrasında ya kopar yada bir sonraki kış için saklanırken paslanır.

Matte Kar Çorapları uzun yıllar kullanım imkanı sağlayarak çok daha ekonomik çözüm sunar. Matte, sahip olduğu son derece yüksek mukavemetli yapısı sayesinde yapılan tüm testler ve tüm kullanım senaryolarından hiçbir zarar görmeden başarı ile çıkmıştır.
Fiyat olarak 239-400tl arasında.

10653059022898.jpg
110000111685350.jpg




Bununla ilgili olarak, en güncel paylaşım yukarıdaki video en son yaşanan yoğun kar yağışı sonrası yapılmış. Uzun araştırmlar sonucu aralarında bir kıysalama yapacak olursak

Bu videoda da bahsedildiği gibi aslında hepsinin bir eksisi bir artısı mutlaka var burdaki tamamen ihtiyacınız hangi doğrultuda hangi şartlarda ona bakarak birini seçmelisiniz. Benim şahsi fikrim ve görüşüm, Kar Çorabını deneyeceğim satın aldım, en son yoğun kar yağışında kar lastiğim olmasına rağmen aracımı bırakıp toplu taşımayı tercih etmiştim ama anayolların açılmasına rağmen ara yollarda ki kar nedeniyle aracımı çıkartamamıştım ve bazı yokuşlarda kaldım. Bu yüzden kar çorabı pratik, bu tarz durumlarda kullanmayı tercih edeceğim. Umarım yararlı olmuşuzudur. Bu anlatılanlar bu yapılan tüm ürünlerin tamamı bizlerin güvenliği için yapılıyor ve mutlaka kendi hazırlığımızı yapmalıyız.

 
Üst