kardeşimin arabasını çektim merivama bişeyler oldu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan namesut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

namesut

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
kardeşimin arabasıyla bizim meriva ile 2 araba pikniğe gittik kardeşimin c4 ü ne yaptıysak çalışmadı bende arabayı çekiyim ana yola diye çeki demirini bağladım biraz cektim biraz rampaydı cektiğimiz yer arabayı zorladım sanırım motorun sağ altından tekere yakın yerden beyaz dumanlar cıktı felaket bir koku oldu duman 2 dk içinde kesildi ama dünden beri yanık kokusu var araba her çalıştıgında çp kötü koku geliyor ve sinek vızıltısı gibi bir ses çıkıyor rölantide hafif gaz verinde susuyor arada (hemen hemen hep) ses geliyor. acaba ne olmuştur balata bilya felanmı sorun cıkar,tıyor ilgili parçalar nekadar tutar??:::

debriyaj balatasından yemişsiniz biraz sanırım. Yarım debriyaj kullandıysanız ...

evet yarım debriyaj kullandım 45 sn kadar ama devri 5000 civarıydı ne yapmam gerekecek

sorun debriyaj balatasından gibi

evet yarım debriyaj kullandım 45 sn kadar ama devri 5000 civarıydı ne yapmam gerekecek

Baskı balatanın durumu zaten kötü idiyse buda üzerine tuz biber olmuş olabilir. 45 saniye 5000 devir yarım debriyaj hemde araba çekerken, büyük ihtimal balatayı sıyırmak denilen durum sözkonusu. Farazi konuşuyoruz tabi uzaktan ancak bu kadar. En güzeli yarın baskı balatayı bi kontrol ettirin. Yada kavramadan ve pedalın sertliğinden kendiniz de az çok anlayabilirsiniz durumunu.

Anlattığınız durumda verilecek arıza bariz bir şekilde debriyaj balatası problemidir. Şu an sizin debriyaj balatanızın yüzeyi yanmış durumda. Koku belli bir süre sonra azalır. Değişim sırasında hala yanık kokusunu duymak mümkündür. Geçmiş olsun.

kavrama çok üsttense değiştirin

Geri