Karbüratörlü Araçlarda Hava Filitresini Koli Bantıyla Kapatmak!!!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eyup01
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
mantıklı ama zaten hava filterisi var.onlara gerek yok ki.benim tahminimce bant işi rölantiyi dengede tutmak için.gazı kısıp bantı çıkartırsan normal çalışmaya devam eder.

mantıklı ama zaten hava filterisi var.onlara gerek yok ki.benim tahminimce bant işi rölantiyi dengede tutmak için.gazı kısıp bantı çıkartırsan normal çalışmaya devam eder.

Doğru söylüyosun bantı çıkarıp karbiratördeki hava ayarını iyi bir karbüratörcüye ayarlattırırsak sorun kalmaz. Bu işi kafaya takmamda arabayı benzindede kullanıyorum.
:good: :good: :good:

bence ilk olarak benzinde en tasarruflu ve verimli çalışacak şekilde benzinde ayarlat.benzinde düzgün çalışmaya başladıktan sonra hava kanallarını hiç oynatmadan lpq yi ayarlattır.hiçbir sorunun kalmaz.selamlar

bence ilk olarak benzinde en tasarruflu ve verimli çalışacak şekilde benzinde ayarlat.benzinde düzgün çalışmaya başladıktan sonra hava kanallarını hiç oynatmadan lpq yi ayarlattır.hiçbir sorunun kalmaz.selamlar

Yorumlarından ötürü çok teşekkürler. Yorumlarınızı dikkate alacağım.
:good: :good: :good:

rica ederim.belki birgün benimde sizin paylaşımınıza ihtiyacım olabilir kendinize iyi bakın

Arkadaşlar, bu sabah hava filitresinden koli bantını çıkardım. Karbiratörü benzindede çalışacak şekilde ayarlattım sonra regülatörü ayarlattım. Yüksek hızda; veya durduğu yerde vitesi boşa atınca sönmüyor benzinde siyahımsı duman atmayıda kesti şuan kafam rahatladı.

Konuyu bir hortlatayım... Hehe arkadaşlar bu bant olayı çok fazla konuşulan tartışılan bir konu benim aracın da bant yok ama hava giriş borusu içinde gaz dolum ağzına benzeyen ortasında delik olan bir parça takılı. Harbiden çok merak ediyorum bu bant işi ne kadar doğru ne kadar? Yanlış?

Doğrusuyla, yanlışıyla yaptırdık gitti abi biz de :) geçtiğimiz yaz başında benim tekleme sorunum vardı, konularda da uzun uzun yazışmıştık hatta. Sonra mikserin boğaza alınması, o, bu derken en son bizim de bantlama olayı gerçekleşti. Çıkarttığımda gazda stop ediyor mu bilmiyorum hiç denemedim ama eskiden bant yoktu, onun yerine yuvarlak mıknatıs tarzı olan lpg mikseri aynı işi görüyordu. Şimdi bantla bi sıkıntı yaşamadım, böyle devam.

Doğrusuyla, yanlışıyla yaptırdık gitti abi biz de :) geçtiğimiz yaz başında benim tekleme sorunum vardı, konularda da uzun uzun yazışmıştık hatta. Sonra mikserin boğaza alınması, o, bu derken en son bizim de bantlama olayı gerçekleşti. Çıkarttığımda gazda stop ediyor mu bilmiyorum hiç denemedim ama eskiden bant yoktu, onun yerine yuvarlak mıknatıs tarzı olan lpg mikseri aynı işi görüyordu. Şimdi bantla bi sıkıntı yaşamadım, böyle devam.

Benim aracım da bant vardı sonra o bant yerine işte BRC tarafından hava giriş borusuna bu dolum ağzına benzeyen ortasında delik olan bir parça takıldı. Benim mikser daha önce yuvarlak idi. Sonradan o değişti. Karbüratör altına alındı. Tabi bu mikser bende üç oldu hehe sonra o dedim parça takılınca aracın çekişi filan bariz değişti ama işte kimisi bant olayına evet kimisi hayır falan filan bir sürü şey yazılmış durumda bende anlamadım gitti.

Bende olan parça bunun hemen hemen aynı sadece yan taraflarda olan o iki delik yok.

attachment.php

Ekli dosyalar

• ImageThumbnail2.webp
    ImageThumbnail2.webp
    5.2 KB · Görüntüleme: 28
Geri