kararsızlık

buradaki sıkıntı sadece para ile alakalı değil zaten insan hayatını sadece paraya endeksleyemez para gelir gider önemli olan belirli bir düzenle sürmesi hayatın şayet yabancı dilin varsa ki büyük ihtimalle vardır mühendissiniz çünki bence yurt dısına cıkmaya değer ben bile gecen sene bu yasta olmama rağmen ingilizce kurslarına gittim amacım mesleğimi yurtdısında icra etmekti cunki yasam standartları bizimkiyle kıyaslanırsa cok cok iyi zaten siz vasıfsız bir insan değilsiniz ki zorlanacağınızı sanmam bu gurbet olayı bana saçma geliyor şimdi heryer uçakla 1-2 saat iyi düşün bence gelen teklifleri değerlendir Avrupa da düzgün bir işi olup da Türkiye'den keşke ayrılmasaymısım dıyen 1 tane arkadasım yok benım ...

Para elbette öncemli ama Cengiz abinin dediklerine harfiyen katılıyorum. Çok para kazanıyor olmanın yanında mesleki tatmin de bir yere kadar. Severek yapılmayan bir iş bir zaman sonra işkence dönüşürse geri dönüşsüz yola sokar insanı. Hazır yaşında gençken bence bir macera de atıl bu işe. Bundan 5 sene sonra ne o cesareti kendinde bulabilirsin, ne de buradaki hayatın buna izin verir. Gitsen de başarısız olup dönsen kaybın ne olur ki?

Kaldı ki mühendis olarak gidiyorsun sen yurtdışına. Avrupa da mühendisleri el üstünde tutuyorlar. Bizdeki gibi sıkıcı saçma işlerde harcamıyorlar mühendisleri. Bence sırf mesleki tatmin ve kendini geliştirme amacıyla bile gitsen kardasın. Her şey maddiyat değil.

Çok sinir bi durum Allah kolaylık versin Çağdaş. Bende de bi benzeri var. Kurulu düzene konup, tempolu, insanlara laf anlatmaya çalışan, sürekli şehir dışına çıkan avukat mı yoksa sabit bi hayat olan, geliri belli olan hakiml mi karar verememiyorum bende :(

Çok sinir bi durum Allah kolaylık versin Çağdaş. Bende de bi benzeri var. Kurulu düzene konup, tempolu, insanlara laf anlatmaya çalışan, sürekli şehir dışına çıkan avukat mı yoksa sabit bi hayat olan, geliri belli olan hakiml mi karar verememiyorum bende :(
Yahu düşünecek ne var kaçın kurtarın kendinizi çok ciddiyim

aynen katılıyorum cidden bazen cok bunaltıcı geliyor bide kendimize ait bi şirket kriz yüzünden batınca iice buralar bunaltıcı olmaya basladı bakalım haber bekliyorum inşallah olumlu olur bende giderim buralardan...

Eğer burada kurulu bir hayatın, seni buraya bağlayan vazgeçilmez şeyler yok ise bir dakika durma. Ben de zamanında çok düşündüm ama cesaret edemedim, maalesef artık çok geç...

git kurtul bu ülkeyi çok karanlık günler bekliyo

dünyayı karanlık günler bekliyo sadece TR yi değil. Bu zamanlar bence vatanımıza tutunma zamanları, bırakıp kaçtığınız yerde size yabancı muamelesi yapacaklar, 2. sınıf olacaksınız. iyi düşünün.

Not: 3 sene almanya da bulunduktan sonra geri bu yüzden döndüm, bazı şeyler para ile olmuyor maalesef

dünyayı karanlık günler bekliyo sadece TR yi değil. Bu zamanlar bence vatanımıza tutunma zamanları, bırakıp kaçtığınız yerde size yabancı muamelesi yapacaklar, 2. sınıf olacaksınız. iyi düşünün.

Not: 3 sene almanya da bulunduktan sonra geri bu yüzden döndüm, bazı şeyler para ile olmuyor maalesef

zaten ülkemizin bazı yerlerinde artık o duruma yani 2.insan muamalesi gördüğümüz için zorluk cekmeyiz sanırım :D

Geri