Kara duman :(

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan baris-
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
turbodan kara duman atmaz,kara duman ıle beraber cekıs problemı yasarsanız o zaman turboya bakılır,1.7 opel lerın enjektör tamırı yapılmıyor,sızın problemınız enjektör kaynaklı gıbı gorunuyor...

çekiş problemide yaşıyorum malesef :s baktığımızda yağ kaçırıyor görünüyo

Araçlar da yazılımlar %100 original mi? Sizden önceki sahibi kasapa chip tuning yaptırmış vs. olabilir mi? %1 de olsa şüphe varsa serviste yazılım güncellemesi ile başlayabilirsiniz, en ucuz ihtimallerden biridir.

enjektörlerde temizlik ve bakım ayrı,ayarı bozulmus ise ayarlamak apayrı kavramlar..ayarları yerınde olan bır enjektörde kendınız bıle depoya mazot katkısı ,carbon clean vs türü ıslemlerle temızlık yapabılırsınız,fakat ayarı kacmıs enjektörlerde temızlık hıc bır ıse yaramaz,yogun duman atma,gec calısma,fazla yakıt sarfıyatı cekıs problemı vs sorunlarda enjektörlerın ıcındekı cok kucuk ve hassas parcalar asınmıs ve bu parcaların bır butun halınde calıstıgını ıfade ederek kombin ayardan gecmesını soyleyebılırım..enjektör ayarı ve tamırı dedıgımız ıslem budur..1.7 lerde dedıgım gıbı hem parca sıkıntısı,hemde yapıları ıtıbarı ıle ayar bakım vs ıslemler olmuyor,ayrıca daha bır cok marka ve motor türlerınde, kullan at tıpı enjektörler mevcuttur..

merhabalar. bende de astra f kasa 1.7d araç var. arkadaşımın dediği gibi siyah duman problemi var. eksoz muayenesinden bile geçemedim. max değer 2.5 olmalıymış bende 4 ile 7 arasında değişiyor. pompacıya gittim , pompa bakımı ve enjektör temizliği dedi ortalama 500 tl gider dedi. sizde enjektörleri temizlenmez deyince bir şüphe aldı beni :) çözüm olarak ne yapabilirim. saygılar
egsoz dumanının genel sebebı yakıt sıstemı olarak düşünülsede,artık yenı arabalarda bır cok sensör ve zamazıngo mevcut oldugundan duman olusum sebebını baska yerlerdede aramak gerekıyor,tıkanık bır hava fıltresı bıle araca yogun duman attırırken,egr valfi,dpf tıkanıklıgı,havadebımetre vs daha bırcok sebep mevcut..bazen pompa enjektöri,yada turbo arızası ıcın gelen aracta cok kez,5 dk ıcerısınde arızanın cok basıt bı sebepten oldugu tecrubelerımle sabıttır..ıste burada tüm olay, ustanın esnaflıgına ve vıcdanına kalmıs bulunuyor..

Geri