Kar

kaderaniz

Kayıtlı Kullanıcı
07-Antalya
Gaziantep'e çok sağlam kar yağıyor. 25 cm'nin üzerinde. Hala da yağıyor. Benim gibi Akdeniz çocuğu görmemiş tabii... :)

- Arabanın üzerinde bayağı kar var. Temizlemeli miyim?

- El freni çekili idi. İndirmeli miyim?

- Bir de komşum günde bir kere arabayı çalıştır diyor. Doğru mudur? Yapmalı mıyım? Arabayı çalıştırmak bana mantıksız geldi.

Siz ne dersiniz bunlara?

* Arabanın üzerindeki karları yağış dursun öyle temizlersin.
* Balatalar veya el freni teli kuruysa birşey olmaz, ıslak kaldıysa donmuştur bile.
* Aracın aküsü yeniyse benzinli araçların hergün çalıştırılmasına hiç gerek yok, aşırı soğuk havalarda motor yağının kıvamı iyice yoğunlaştığı için bence araç kullanılmayacaksa hergün aracı çalıştırmak zararlı bile.

Tecrübelerim ve bilgime göre,
El frenini indirseniz iyi olur.
Aracın üzerindeki karı temizleyince ıslak kalıyor, hava soğuksa ıslak yerler donuyor, buz oluyor. Ben temizlemiyorum.
Çalıştırma olayına karşıyım. Basit bir deney yapabilirsiniz. Buzluğa sıcak ve soğuk suyu koyun. Sıcak su daha çabuk donacaktır. Donmasın diye çalıştırmak mantıksız. Yol yapmayacaksanız, zaten araçlar en çok aşınmayı marşta yağsız kaldıkları ilk anlar yaşar heleki hava soğukken. Durduk yere marş vermenin hiçbir mantığı yok bence.

valla en onemlisi el freni meselesi indirirseniz daha iyi olur gerci kara bagli bi olaydan cok islak olup olmamasina ve sogukluga bagli yinede indirmekte fayda var diye dusunuyorum

Cahilce bir soru mu olur bilmiyorum ama soracağım yine de... :)

El freninin donup donmadığını indiremememden mi anlarım, arabanın yürümemesinden mi anlarım? Yani şu anda donduysa inmez mi el freni?

Cahilce bir soru mu olur bilmiyorum ama soracağım yine de... :)

El freninin donup donmadığını indiremememden mi anlarım, arabanın yürümemesinden mi anlarım? Yani şu anda donduysa inmez mi el freni?

El freni kolu iner ama biraz boşluk olur hissedersiniz :D donduğu için araç zor yürür ama bir süre sonra açılır.

bence şu an kar yağıyorsa frenin donmasından korkmayın. şu sıralar -1 derece civarında görünüyor Antep. hava açarsa o zaman don yapabilir. donduğunda el frenini indirebilirsiniz ancak hareket ederken zorlanır ve ses yapabilir.

bazen el freni çok boş olur hissedersin, ama bazen de indirirsin normal gelir ilk kalkışta taak diye bi ses gelir arka tekerlerin ordan, yani aslında yapışmıştır el freni ama hissetmemişsindir indirirken... bana böle oluyo ama ustalar daha iyi cevap verir

el freninin inip inmediğini birde biraz yol yaptıktan sonra arkadan hafif duman çıkabilir...

En iyisi ben hiçbir şeye karışmayayım!

Arabayla işim yok zaten.

Ne üstünü temizleyeyim ne çalıştırayım ne de el frenini indireyim. :)
Ne hali varsa görsün. :)

Geri