kar modu ışığı yanıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bnm12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bnm12

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
98 model otomatik corsam var kar modu ışığı düğmeye bassamda basmasamda sürekli yanıyor acaba ne yapmalıyım yardım ederseniz sevinirim.

Kar modu dediğiniz nedir düğmeye bassam diyorsunuz bu tc düğmesimi acaba

otomatik vitesin altında anti patinaj düğmesi varya aldığım adam kar modu dedi o düğmenin üzerindeki ışık sürekli yanıyor.

bas sönsün , veya akşam olunca farları yakınca zaten aydınlatma için yanar

kardesim o isik yanmasi önemli degil..basinca biraz daha isikli yanar digerinde hafif sönük...ön panelde km sayacin oldugu yerde dügmeye basinca ordada yanar ki zaten kalkislardan hissedersin aracin kalkisi agirlasir patenaj yapmamasi icin bir sonraki fitesten kalkis yapar..

tractin control (anti patinaj)hiç bir zararı yok

tesekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

Konuya Bir aciklik gelmemis hala .
Otomatik aracta Kar modu lambasi .
Gostergeyi gormek adina olan lamba degil bu is
Kar modu lambasi yandiginda Otomatik sanzuman Arac kalkislarda patinaja kalkmamasi adina bir ust viteste kalkmasindan ibaret degilmidir ?
Dolayisi ile Bu isik FAAL konumunda iken sizin kalkislariniz sanki manuel arabayi 2 viteste KALDIRMAK gibi hep .
BIlmiyorum YANLISMIYIM ?
Dolayisi ile siz dugmeye bassanizda basmasanizda yaniyor ise .
Oncelikle sorunun sadece Takometredeki isik arizasindan mi kaynaklandigini bilmek gerekir .
daha sonra Yok gostergeden degil ise
Dugmenin bir sorunu olabilir.
Oda degilse
Sanzumana bir sinyal gidiyor ki O modda calismaya devam ediyor.

Tabi Bu arada bendeki Okumama sorunu semia yazmis dediklerimle bir ama Diger araclarda Bu hep boylemi degilmi ?
Ben bakmadan yazdim ama YANMAMASI yonundeki dusuncemde sabitim .
Ama sadece paneli gostermek Adina Basta hafif los ama bastiktan sonra daha parlak durumu varsa O baska ama Nedense Ben cok vakif olmadim bu lamba durumuna Genelde hep sonuk dururlar.

Bu size bir yol olsun anlaminda yazdim .
Elektrik isi oldugundan cok karismak istemiyorum Buradan .
Devamli ust viteste kalkmak aracin balatalarini Yormakta Bilginize .

Işık olayı neyse de o düğmenin TC ile ilgisi yok.yanlış bilgi olmasın.O düğme çalışır durumdayken 1.vitesten değil 2.vitesten kalkış yapar sadece.

ben de konuya bir açıklık getireyim onun adı kar modu değil ilk kalkış yardımcısıdır. kar modu deyince otomatiğe yabancı kişiler krlı havada o sistemi açıyor ve arabanın trafikte kaymaması gibi bir beklentiye kapılıyor. halbuki sadece buzlu ortamlarda kalkış sırasında kullanılır.

bu buton ışıklıdır. aydınlatma sistemi açıldığı zaman mat bir ışık verir. vites sembolleri ve gösterge paneliyle aynıdır. bu durumda sistem açık değil kapalıdır. butona basınca parlak ışık verir ve aktif olur.

eğer iç aydınlatma elemanlarıyla aynı parlaklıkta yanıyorsa sorun yok. eğer parlak ışık var ve butona basmanıza rağmen kapanmıyorsa sorun var demektir.

Geri